Din oras

Synevo incurca borcanele analizelor

Daca fenomentul analizelor gresite pare sa ia amploare in Romania, si rezultatele lor se pare ca sunt pe acelasi plan descendent. Un clujean s-a trezit cu rezultatele altui pacient in casuta electronica. Cu toate datele lui personale la indemana si, mai ales, cu informatii confidentiale insirate fara nicio restrictie. S-a intamplat in aceasta saptamana la Synevo, unul dintre cele mai cautate laboratoare de analize medicale din oras. In loc sa-i trimita rezultatele pacientului care le-a solicitat, angajatii laboratorului le-au indexat in mailul unui necunoscut.

“Am sunat la ei, le-am spus ca au gresit adresa, dar nu parea sa ii intereseze. Au spus ca asta e adresa pe care au primit-o, nu au ce face. Asta e o dovada clara de incompetenta si nesimtire, pana la urma. Daca au gresit, macar sa incerce sa repare greseala. Eu unul as fi extrem de deranjat daca datele mele personale si confidentiale ar ajunge la altcineva. Pana la urma, e vorba de intimitate”, ne-a spus barbatul care a primit analizele, indignat de comportamentul celor de la Synevo.

Reprezentantii laboratorului de analize medicale nu au dorit sa comenteze incidentul. Cu toate acestea, la finalul mailului in care au trimis gresit rezultatele analizelor se specifica urmatoarele: “Continutul documentului pe care tocmai l-ati primit este confidential si poate si supus unor legi speciale. Este adresat numai persoanei sau entitatii solicitante si celor autorizati sa o primeasca”.

sursa foto: synevo.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *