Eveniment

Sute de soiuri de trandafiri pot fi admirați o singură zi pe an la Stațiunea de Cercetare Horticolă Cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca lansează invitația către iubitorii de trandafiri la un eveniment aparte, care este deja tradițional și se organizează o dată pe an: ”Parfum de Cluj” – vizitarea colecției de sute de soiuri, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH).

Evenimentul deschis clujenilor de toate vârstele se înscrie în calendarul comunitar al universității și va avea loc vineri, 2 iulie 2021, între orele 9.00 – 13.00, cu acces din Str. Horticultorilor nr. 5.

Participarea este gratuită, iar doritorii să viziteze cele peste 300 de soiuri de trandafiri, care sunt în plină înflorire în această perioadă, trebuie să știe că vor avea ocazia să facă fotografii, vor avea parte de explicații în timpul turului ghidat și, mai mult, cei mai nostalgici vor avea parte de un dialog cu doamna tehnician Maria Giurgiu, care la o vârstă respectabilă s-a declarat încântată să împărtășească tuturor din amintirile adunate în cei peste 65 de ani de când îngrijește trandafirii stațiunii.

De asemenea, specialiștii SCH care se ocupă de colecția de trandafiri vor oferi sfaturi despre creșterea acestora și vor răspunde întrebărilor din partea participanților.

”Este o mare bucurie pentru noi să primim clujenii într-o vizită în stațiune, iar acum va fi, poate, cel mai frumos eveniment al anului, fiind vorba despre sute de trandafiri înfloriți. Între aceste soiuri se află și aproape 50 create la Cluj, 46 mai precis, de către specialiștii stațiunii, membri marcanți și conducători de-a lungul timpului ai Asociației Amicii Rozelor din România. Această renumită asociație se va reuni chiar în 3 iulie, la stațiunea noastră, și suntem tare bucuroși să găzduim evenimentul dedicat specialiștilor în domeniu”, a declarat directorul SCH, Biolog dr. Lukacs Lehel.

Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din cadrul USAMV Cluj-Napoca este o unitate horticolă complexă, înființată în anul 1953, cunoscută şi recunoscută pe plan intern şi internaţional prin creaţiile originale remarcabile obţinute de colectivul de cercetători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *