Din oras

Sute de participanti la Cupa Coral Impex la sah

Scris de 297

Cupa Coral Impex la sah a  debutat in aceasta dupa amaiza in foaierul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Aproape 250 de participanti s-au inscris la acest eveniment. Competitia se  va despasura pana duminica, cand va avea loc festivitatea de premiere. 

Federatia Romana de Sah in parteneriat cu firma Coral Impex organizeaza, in aceste zile la Cluj-Napoca, Cupa Coral Impex la sah. Evenimentul a fost gandit de catre organizatori in ideea de a veni in sprijinul copiilor care pot dezvolta capacitati inspre acest sport si totodata pentru a-i recompensa pentru excelenta in sportul mintii.

Organizatorii si-au propus ca prin sustinerea financiara a unor astfel de proiecte cum este Cupa Coral Impex la sah sa incurajeze practicarea acestui sport in randul tinerilor.

“Participantii au sansa sa castige foarte multe premii, cupe, diplome si medalii. Premiile vor fi si in bani pentru ca asa am crezut noi de cuviinta  ca este cel mai potrivit. Ideea demararii acestui proiect ii apartine managerului companiei Coral Impex, Alexandru Badea, care este un impatimit al sahului. Trebuie sa facem toti cate ceva sa crestem nivelul de performanta al tinerilor. Sahul este un sport al mintii, el dezvolta gandirea si mesajul nostru este: haideti sa incurajam gandirea, dar sa o si rasplatim”, a afirmat Cirpian Bogaciu, director comercial al firmei Coral Impex.

Andrei Toma, presedintele Federatiei Romane de Sah a afirmat ca in urma cu 15 ani in tara noastra erau foarte putini jucatori de sah in randul copiilor si tinerilor, insa in ultimii ani acest sport este in continua crestere, fapt ce nu poate fi decat imbucurator. 

“Sunt inscrisi 90 de copii din clasa zero pana in clasele 4 – 5, peste 100 in etapa a doua si 50 de copii in a treia etapa. In urma cu 15 ani, cand m-am apucat mai intens sa joc sah, in Romania erau doar 20-30 de copii care practicau acest sport. Astazi doar in Cluj sunt peste 2000 de copii legitimati care joaca sah, iar in urmatorii 5 ani ne dorim sa ajungem la 5000 de copii care sa practice acest sport al mintii”, a declarat Andrei Toma.

Incepand din acest an sahul a devenit materie optionala in invatamantul preuniversitar la clasele I-II, iar presedintele Andrei Toma considera ca in cativa ani ar putea deveni o materie obligatorie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 17 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE