Din oras

Sute de participanti la Cupa Coral Impex la sah

Cupa Coral Impex la sah a  debutat in aceasta dupa amaiza in foaierul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Aproape 250 de participanti s-au inscris la acest eveniment. Competitia se  va despasura pana duminica, cand va avea loc festivitatea de premiere. 

Federatia Romana de Sah in parteneriat cu firma Coral Impex organizeaza, in aceste zile la Cluj-Napoca, Cupa Coral Impex la sah. Evenimentul a fost gandit de catre organizatori in ideea de a veni in sprijinul copiilor care pot dezvolta capacitati inspre acest sport si totodata pentru a-i recompensa pentru excelenta in sportul mintii.

Organizatorii si-au propus ca prin sustinerea financiara a unor astfel de proiecte cum este Cupa Coral Impex la sah sa incurajeze practicarea acestui sport in randul tinerilor.

“Participantii au sansa sa castige foarte multe premii, cupe, diplome si medalii. Premiile vor fi si in bani pentru ca asa am crezut noi de cuviinta  ca este cel mai potrivit. Ideea demararii acestui proiect ii apartine managerului companiei Coral Impex, Alexandru Badea, care este un impatimit al sahului. Trebuie sa facem toti cate ceva sa crestem nivelul de performanta al tinerilor. Sahul este un sport al mintii, el dezvolta gandirea si mesajul nostru este: haideti sa incurajam gandirea, dar sa o si rasplatim”, a afirmat Cirpian Bogaciu, director comercial al firmei Coral Impex.

Andrei Toma, presedintele Federatiei Romane de Sah a afirmat ca in urma cu 15 ani in tara noastra erau foarte putini jucatori de sah in randul copiilor si tinerilor, insa in ultimii ani acest sport este in continua crestere, fapt ce nu poate fi decat imbucurator. 

“Sunt inscrisi 90 de copii din clasa zero pana in clasele 4 – 5, peste 100 in etapa a doua si 50 de copii in a treia etapa. In urma cu 15 ani, cand m-am apucat mai intens sa joc sah, in Romania erau doar 20-30 de copii care practicau acest sport. Astazi doar in Cluj sunt peste 2000 de copii legitimati care joaca sah, iar in urmatorii 5 ani ne dorim sa ajungem la 5000 de copii care sa practice acest sport al mintii”, a declarat Andrei Toma.

Incepand din acest an sahul a devenit materie optionala in invatamantul preuniversitar la clasele I-II, iar presedintele Andrei Toma considera ca in cativa ani ar putea deveni o materie obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *