Constanța este județul cu cei mai mulți copii părăsiți în maternități și spitale. În comparație cu acest județ, Clujul este la polul opus. În câteva județe din țară, pe parcursul primelor șase luni ale acestui an, a fost abandonat un singur copil.
423 de copii au fost părăsiți, în primele șase luni din acest an, în spitale și maternități, potrivit datelor transmise de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), la solicitarea Cluj 100%.
Clujul se află printre județele cu cel mai mic număr de copii abandonați. Patru copii au fost părăsiți în unitățile spitalicești din Cluj, unul într-o clinică de obstetrică și ginecologie și trei în alte tipuri de spitale. La polul opus, județul cu cei mai mulți copii abandonați este Constanța. 102 micuți au fost părăsiți, din care 91 în maternități și 11 în alte unități sanitare.
Pe locul doi, după Constanța se află Dolj, cu 42 de copii (40, abandonați în maternități și 2 în alte tipuri de spitale). Pe locul trei în acest clasament se află județul Bihor, cu 37 de copii părăsiți în unități sanitare (26 în maternități și 11 în alte tipuri de spitale).
Locul patru este ocupat de județul Neamț, care a înregistrat un număr de 21 de copii abandonați, toți în alte tipuri de spitale. Sibiul a avut în primul semestru din acest an, 20 de copii părăsiți (11 în maternități și 9 în alte tipuri de spitale).
Numărul de copii abandonați în clinici și spitale în celelalte județe este sub 20. Județele cu numărul cel mai mic de abandonuri sunt Bacău, Botoșani, Brăila, Mureș. În fiecare din aceste județe, pe parcursul semestrului I a fost abandonat un singur copil.