Din oras

Surubaru a castigat la Inalta Curte procesul cu ANI

Gheorghe Surubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a castigat recursul cu Agentia Nationala de Integritate la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, magistratii Curtii Supreme au admis actiunea lui Surubaru si au casat sentinta Curtii de Apel Cluj, anuland raportul ANI, anunta gazetadecluj.ro.

Sentinta este definitiva si irevocabila, iar viceprimarul Gheorghe Surubaru va ramane in functie.

”Suntem bucurosi ca inalta Curte a decis sa anuleze raportul ANI, asteptam motivarea pentru a vedea care dintre argumentele noastre au fost luate in considerare. Casarea si rejudecarea pe fond a deciziei Curtii de Apel Cluj era singura varianta, potrivit dispozitiilor legii de contencios adminsitrativ, si asta am si cerut-o. Chiar daca Codul de Procedura Civila da si alte dispozitii, aici s-a aplicat Legea 20 a Contenciosului Administrativ, care prevede aceasta modalitate”, a declarat Ovidiu Turdean, avocatul lui Gheorghe Surubaru, pentru Gazeta de Cluj.

UPDATE: Sentinta ICCJ:

”Decizia nr.2536/17.06.2015.Admite recursul declarat de reclamantul Surubaru Gheorghe impotriva Sentintei civile nr.519 din 24 octombrie 2013 a Curtii de Apel Cluj – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal. Caseaza sentinta atacata si rejudecand in fond admite actiunea formulata de reclamantul Surubaru Gheorghe. Anuleaza raportul de evaluare nr. 35873 /G/ II intocmit in data de 9 august 2013 de parata Agentia Nationala de Integritate. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 17 iunie 2015”, arata dispozitia magistratilor de la ICCJ pusa la dispozitie la solicitarea ziarului Gazeta de Cluj.

Amintim ca anul trecut Curtea de Apel Cluj a respins cererea formulata de reclamantul Gheorghe Surubaru in dosarul Surubaru vs. ANI cu parata ANI, confirmand ca viceprimarul s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, cand a detinut, simultan, functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si calitatea de administrator al SC Euro Divers SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *