In vizor

Directorii si sefii de servicii ai judetului castiga peste 1.000 de euro pe luna

Au venituri de peste 1.000 de euro lunar, iar majoritatea dintre ei au case, apartamente si economii bancare. Ba, mai mult, unii dintre ei au si colectii de tablouri si bijuterii. Mariana Ratiu, director de Dezvoltare al judetului, are acasa tablouri si obiecte de arta de 40.000 de euro, iar arhitectul-sef al judetului, Claudiu Salanta, se mandreste cu monede pretioase, evaluate la 10.000 de euro. Chiar si cel mai sarac sef de serviciu din institutie are macar un apartament sau o masina.

Mariana Ratiu, director Dezvoltare al Consiliului Judetean Cluj, a primit anul trecut, prin donatie, o casa de 120 de metri patrati, de la Celestin Ratiu. Ea are o colectie impresionanta de tablouri si bijuterii, in valoare de aproape 40.000 de euro. Tot anul trecut, Mariana Ratiu a vandut un imobil cu 64.000 de euro, catre Luminita Alb. Directoarea CJ Cluj are in conturi economii de 120.000 de lei si a castigat, anul trecut, peste 60.000 de lei de la institutia publica, adica un venit mediu lunar de 5.000 de lei.

Diana Coman, sefa serviciului de Dezvoltare Locala, si-a cumparat anul trecut un Audi A4 nou. Ea mai are doua masini, un Opel Astra si o Honda CRV. Tot anul trecut, aceasta a incasat, ca dar de nunta, 47.300 de lei, 8.430 de euro si 300 de dolari. Ea are un salariu de 1.000 de euro de la Consiliul Judetean Cluj, iar pe langa acesta incaseaza diferite sume de bani din alte servicii de expert si formator. Astfel, anul trecut a castigat peste 60.000 de lei din aceste activitati, adica mai bine de 1.000 de euro pe luna.

Anca-Cosmina Copaciu, sefa Serviciului de Audit Intern, are un venit lunar de peste 3.200 de lei. Angajata CJ Cluj detine un apartament de 48 de metri patrati, alaturi de sotul ei, si un cont de economii de aproape 80.000 de lei.

Seful Serviciului de Lucrari si Achizitii Publice, Alexandru-Simion Cretu, castiga peste 1.000 de euro pe luna, din salariul de la Consiliul Judetean Cluj. Functionarul public are in proprietate doua apartamente – unul primit prin dnatie si altul cumparat – , doua masini – o Dacie si un Renault Clio –, dar si doua credite, de 50.000 de euro si de 16.000 de lei.

Simona Gaci, secretarul judetului, are un venit lunar de peste 1.000 de euro pentru functia pe care o detine. Ea mai are o casa, mostenita, si un teren intravilan, de asemenea mostenit.

Rodica Gazsi, cea care conduce Directia de Buget-Finante din CJ Cluj, are un venit lunar de peste 800 de euro. In declaratia sa de avere, aceasta arata ca detine un apartament in Cluj-Napoca si o casa de vacanta, dar si un teren de 3.000 de metri patrati, cumparat impreuna cu sotul ei.

Seful Serviciului Juridic, Stefan Eduard Iliescu, are un apartament in Cluj-Napoca, iar de la Consiliul Judetean Cluj a castigat anul trecut peste 62.000 de lei, adica un venit mediu lunar de aproape 1.200 de euro.

Alin Iuga, seful Serviciului Relatii Publice din Consiliul Judetean Cluj, si-a cumparat anul trecut o casa si un teren intravilan in Cluj-Napoca. El mai are trei apartamente, toate in Cluj-Napoca. El s-a imprumutat, anul trecut, cu 100.000 de euro, atat de la banca cat si de la sora lui. Alin Iuga castiga de la CJ Cluj un salariu mediu lunar de 650 de euro, la care se adauga, insa, si alte venituri, din activitate didactica, dar si din inchirierea unor apartamente.

Sefa Serviciului Financiar, Cristina Schiop, a castigat si ea 47.000 de lei anul trecut, adica un venit mediu lunar de aproape 4.000 de lei. Potrivit declaratiei sale de avere, functionara are un apartament in comuna Baciu, dar si credite bancare de peste 100.000 de lei.

Arhitectul sef al judetului, Claudiu Salanta, are o colectie valoroasa de monede si metale pretioase, evaluate la 10.000 de euro, dar si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 25.000 de lei. Economiile personale se ridica la 12.500 de euro, in timp ce venitul anual se ridica la 42.000 de lei.

Sefa Serviciului Administratie, Ionela-Maria Pintican, a avut anul trecut un venit de 34.500 de lei. Potrivit declaratiei de avere, aceasta detine un apartament, cumparat in 2013 in Bistrita.

Nonn Laszlo Tibor, seful Serviciului Urbanism, detine un apartament cumparat in 2013 in Cluj-Napoca, de peste 60 de metri patrati. El nu si-a declarat veniturile realizate anul trecut la Consiliul Judetean Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *