Rautacisme

SURSE: Bogdan Gheorghiu de la Cultură, măsuri după dezvăluirile Ziar de Cluj. Numărătoarea inversă pentru Astefănoaie a început

Ministrul Culturii nu se dezminte. Bogdan Gheorghiu, înainte de a fi politician este mai întâi un om de televiziune, motiv pentru care nu-i scapă nici bârfele, nici zvonurile care dau savoare culturii noastre greu încercate. Dar mai ales anchetele, ei bine, anchetele jurnalistice care scot la iveală tot soiul de picanterii culturale reprezintă punctul slab al demnitarului de la Cultură. Pe surse, sensibilitatea demnitarului pentru Ardeal l-a transformat într-un cititor fidel al celui mai tare ziar regional, adică Ziar de Cluj.

Ultima oară, Gheorghiu a dat click pe site-ul ziarului chiar astăzi unde, printre alte informații prezentate în premieră, precum coronavirusul buclcucaș care a țintuit o aeronavă la sol vreme de câteva ore, pe lângă alte informații utile precum audierea edilului clujean, însuși Emil Boc în carne și oase, la structurile astea care tot citează „martori” în dosarul „Ayahuasca”, întâmplător demnitarul de la Cultură a dat peste o altă informație bombastică:

Florin Astefănoaie, pentru public – Estefan, ditamai managerul de la Opera Națională din Cluj, este implicat direct în scandalul de la Iași, unde doamna manager Beatrice Rancea este acuzată de chestiuțe cam ilegalisime și de neacceptat, iar mărturie depune chiar contabila șef de la Opera ieșeană, o doamnă cu coloană vertebrală care pre multe le știe… iar aceste legături au legat Clujul de Iași mai ceva ca un cordon ombilical. 

CITEȘTE ȘIAcuzaţiile de la Opera din Iaşi ajung până la Cluj: șmecherii fiscale și contracte falsificate. Florin Estefan, cap de afiș

Ori după cum știți, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, este un sucevean gen beget, deci apleacă urechea la ce se întâmplă și prin adevărata capitală culturală a țării, Iașiul. Și, oricum, greu se uită apucăturile jurnalistice, de TV, de pe vremea când domnul ministru era chiar realizator, apoi director de programe, apoi manager și proprietar al postului Bucovina TV. 

Deci, s-ajungi să faci contracte de colaborare între personaje-instituții, după cum au făcut Florin Astefănoaie de la Cluj cu doamna manager de la Opera din Iași, Beatrice Rancea, dar spre folosul exclusiv al personajelor, iar asta într-o vreme în care cele două instituții de cultură, Opera din Cluj și Iași, erau pe butuci, nu e de ici de colo. 

Tot scrolland pe articolul care ni-l arată pe Astefănoaie și cum a ajuns el „cap de afis” pentru câteva spectacole din Iași, domnul ministru Gheorghiu a dat de adevăratele dezvăluiri realizate de Ziar de Cluj din care Astefănoaie iese cam boțit la față, iar asta nu o spunem noi, ci o spuneau chiar membrii din sindicat doar cu un an și ceva în urmă, când luau atitudine contra posturilor scoase la concurs după bunul plac și ascunse ochiului public, deh, niscaiva matrapazlâcuri de slujbe aranjate la Opera clujeană, unde și așa nu mișcă nimeni din cauza controlului maniacal instituit de singurul manager pregătit și acoliții săi, Florin Astefănoaie&Co.

Articolul, un adevărat deliciu, îl citiți mai jos:

Astefanoaie, seful Operei clujene, luat la suturi de sindicat (in sfarsit!). Truditorii din Opera il acuza de dezbinare, nerespectarea legii, umilirea artistilor, angajari pe criterii religioase, adica numai „pocaiti”

Ehee, tot pe surse vă spunem că lectura domnului ministru, servită cu o cafea tare, nu va rămâne fără urmări. Fost manager, fost om de televiziune și cu un fin miros pentru adevăratele anchete și dezvăluiri jurnalistice, Bogdan Gheorghiu lasă de înțeles că numărătoarea inversă pentru stimabilul manager Astefănoaie a și-nceput… 

Clujul va fi „rezolvat”, în materie de management cultural, la pachet cu Iașiul. 

Iar înaltul demnitar continuă să bea cafea tare, fără zahăr, și să citească Ziar de Cluj.  

 

 

 

 

 

featured image: cultura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *