Sanatate

În loc de spitale, BOMBE BIOLOGICE. Ungureanu: TOATE unitățile sanitare care aruncă sângele contaminat în canalizare au fost acreditate. Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!

Unitățile sanitare par să fi ajuns adevărate bombe biologice, chiar dacă toate aceste spitale au fost acreditate. Aceste instituții de sănătate continuă să arunce deșeurile toxice, precum și litri de sânge contaminat direct în sistemul de canalizare. Ultima vizită a deputatului clujean Emanuel Ungureanu la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală relevă grozăvia ce domnește în instituțiile ce ar fi trebuit să ofere condiții maxime de igienă pentru pacienți. De altfel, fiecare angajat contribuie lunar la sistemul de sănătate cu sume colosale. Ungureanu a ținut să amintească situația deșeurilor toxice din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, imagini ce nu au trezit interesul autorităților, în speță a DSP Cluj, nici după publicarea acestora. 

„BOMBĂ BIOLOGICĂ!

Mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase de la sute de unități sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!!

În imaginile pe care le vedeți aici, sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgență București dar și alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare!

Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!

Rog public Direcțiile de Sănătate Publică din București și din toate județele României să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătății și al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică.

sursa capturi: emanuelungureanu/facebook

Din informațiile pe care le dețin, cu excepția Spitalului Foișor din București, TOATE celelalte unități sanitare din capitala României nu respectă normele legale stabilite prin OMS 1226/2012 care stabilesc clar cum ar trebui să fie evacuate deșeurile infecțioase cu un potențial toxic uriaș”, a notat deputatul Emanuel Ungureanu. 

Acesta a amintit și selectarea la grămadă a deșeurilor medicale periculoase din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, cazuri reflectate la acel moment de Ziar de Cluj, dar care nu au trezit interesul autorităților, situație ce nu a fost urmată de nici o demisie și nici de o poziție publică a instituțiilor abilitate în acest sens:

„Vă reamintesc imaginile filmate de mine la Spitalul Județean de Urgență Cluj acolo unde în zona de colectare a deșeurilor menajere din spital am găsit pansamente îmbibate cu sânge contaminat, mănuși folosite la manevre chirurgicale, perfuzoare și alte materiale contaminate biologic”, amintește deputatul clujean.


CITEȘTE ȘI: VIDEO ȘOCANT Colectarea selectivă în spitalele din Cluj, o bătaie de joc! Emanuel Ungureanu cere ajutorul oamenilor pentru a schimba ceva: „Nu mă lăsați singur!”

„DSP Cluj a acoperit aceste nereguli monstruoase într-o evidentă complicitate cu conducerea Spitalului Județean Cluj”.

CITEȘTE ȘI: Au trecut trei zile de când în curtea Spitalului Județean de Urgențe Cluj a fost descoperit un adevărat depozit de deșeuri TOXICE. Credeți că a fost cineva tras la răspundere? FOTO/VIDEO

„Aștept un control urgent la DSP BUCUREȘTI la Spitalul Universitar de Urgență București, unitate sanitară amendată acum câteva zile pentru grave neglijențe privind modul în care sunt tratați pacienții după ce mor în acest spital.

Din păcate multe din deșeurile toxice provenite din spitalele României ajung la gropile de gunoi ale orașelor și de acolo contaminează aerul, pânza freatică și solul!

Este inutil să vă spun că TOATE unitățile sanitare care aruncă sângele contaminat în canalizare au fost acreditate de ANMCS-ul lui Cepoi pe bani grei și că nu a existat niciun fel de monitorizare din partea acestei autorități cu privire la procedurile de decontaminare.

Ce să mai spun de Inspecția Sanitară de Stat sau Direcțiile de Sănătate Publică, habar nu au ce se întâmplă în aceste unități sanitare cu sângele contaminat și dacă au habar nu iau măsuri pentru că fiecare spital este feuda unui manager numit de o gașcă politică!”, a notat deputatul Emanuel Ungureanu în cea mai recentă postare care surprinde dezastrul din sistemul românesc de sănătate. 

 

 

sursa: emanuelungureanu/paginapersonaladefacebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *