Justitie

SURPRIZĂ Numărul 2 din SPP, tras pe linie moartă. Posibile legături cu dosarul lui Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman

Preşedintele l-a trecut în rezervă pe numărul 2 din SPP, generalul locotenent cu trei stele Gabriel Creţu. Acesta ocupa funcţia de adjunct al şefului Serviciului de Protecţie şi Pază din 2005, şi a ajuns în această poziţie odată cu numirea ca director a lui Lucian Pahonţu.

Potrivit celor de la Antena 3, Gabriel Crețu era unul dintre clienții ”de bază” ai clinicii lui Gelu Oltean și Vanessa Youness. Iar motivul din spatele trecerii în rezervă a lui Crețu are legătură cu descinderile DIICOT Brașov la clinica unde se consumau droguri de mare risc.  

Deși a susținut că este nevinovat și că ayahuasca nu este o plantă ilegală, nu i-a convins pe magistrați. Gelu Oltean, fostul șef al serviciului Doi și un Sfert își va petrece sărbătorile după gratii. Magistrații Curții de Apel Brașov au decis menținerea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile. Aceeași decizie a fost luată și pentru iubita lui Gelu Oltean, dar și pentru un cetățean englez, declarat șaman în toată povestea.

La ieșirea din sala de judecată, Gelu Oltean a făcut o declarație scurtă.  „Invit lumea să citească despre ayahuasca, înainte să vorbească despre ayahuasca, repet să citească. Nu este o plantă ilegală. Eu sunt nevinovat. Nu am făcut niciun ban“, a declarat Gelu Oltean.

Cei trei sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *