In vizor

Surpriza din FALIMENTUL Cluj ARENA. Firma ce s-a înscris la masa credală cu pretenții de aproape un miliard de ROL

Buletinul de Insolvență de ieri, 17 octombrie înfățișează lista persoanelor și a Societăților Comerciale ce s-au înscris la masa credală a Cluj Arena SA.

Peste 20 de angajați/colaboratori cu SC Cluj Arena SA s-au înscris la masa credală cu sume între 1900- 10500 de lei, ”Creanță izvorâtă din câmpul de muncă”. Campioni la pretenții sunt cei de la Finanțe și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. DGFP Cluj-Napoca a cerut să primească în urma falimentului peste 12 milioane de lei, însă li s-a acceptat doar înscrierea în tabelul preliminar al creanțelor cu suma de 10.836.786 lei- ”Creanță provizorie, beneficiară a unei cauze de preferință, cu condiția evaluării bunurilor supuse sechestrului asigurator”. 

 

Surpriza vine din partea celor de la Eco Garden Construct SRL, societatea ce s-a lăudat în repetate rânduri că a pus, înlocuit și reparat gazonul de pe stadion. Culmea că în ciuda faptului că administrația județeană, executivul Cluj Arena SA și cei de la UNTOLD s-au lăudat că au ”rezolvat” operațiunea de refacere a gazonului, cei de la Eco Garden Construct susțin că au luat o țeapă de 83.202,90 lei. Și ca anormalitățile să fie la ele acasă, doar lui Eco Garden Construct, dintre toți cei înscriși în tabelul preliminar al creanțelor li s-a aprobat o sumă mai mare decât cea solicitată, respectiv 82.546,41 lei– creanță chirografară(n.red care se întemeiază pe un act scris). 

Fără să o mai lungim, din bun simț punem următoarele întrebări: 

Suma solicitată de Eco Garden Construct SRL de la Cluj Arena SA reprezintă bani ”primiți” de la UNTOLD pentru repararea gazonului, pe care de fapt nu i-au primit ? 

Pentru ce alte lucrări sunt sumele de bani pe care Eco Garden le solicită(că noi nu știm alte distrugeri la Cluj Arena decât cele produse de Festivalul Untold, atât pe stadion)? 

Ce a însemnat acea comunicare publică a Cluj Arena SA că UNTOLD a achitat toți banii? De ce nu au mai ajuns sumele respective la Eco Garden Construct?

S-a mințit cu privire la amploarea distrugerii gazonului? 

 

Cert este că de pe urma SC Cluj Arena SA nu există nici o posibilitate ca din bunurile deținute de aceasta să se acopere un procent mai mare de 40-50%. Reamintim aici că stadionul este proprietatea Consiliului Județean Cluj și că pe Cluj Arena SA ar exista doar bunuri de tip mobilier, calculatoare, proiectoare, etc. 

Tot campioni pe tabel sunt și cei de la E-On România SA, înscriși cu suma acceptată de 50.438,55 lei, urmați de Compania de Apă Someș SA care cere să i se plătească nu mai puțin de 30.107,33 lei. Cei de la Rosal ar mai avea de recuperat de la Cluj Arena SA 4.270,85 lei și Societatea Sagrada SRL 62.281 lei. 

Însă nu ne credeți pe cuvânt și consultați documentul oficial pentru a trage singuri concluziile despre cum o greșeală făcută cu neplata unui impozit a dus la o țeapă de peste 26 de milioane de lei: 

PDF icon cluj-arena-tabel-preliminar-creditori.pdf

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *