Din oras

Suparati ca le muta copiii la o alta scoala, parintii elevilor de la Sincai au fost "inchisi" afara de conducerea liceului

Scris de 1,802

Cateva zeci de parinti s-au adunat, ieri, in fata Liceului “Gheorghe Sincai”, pentru a-i cere explicatii directoarei scolii cu privire la mutarea elevilor din clasele primare intr-o alta cladire. Acestia au fost primiti cu portile inchise si nu li s-a dat voie sa intre in curtea scolii. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus, sustine ca relocarea se va face abia anul viitor si se va aplica doar la elevii care intra in noile clase.

Parintii elevilor care studiaza la Liceul Teoretic Gheorghe Sincai, de pe strada Avram Iancu, nu au fost lasati sa intre in curtea scolii, pentru a-I cere explicatii directoarei cu privire la mutarea elevilor din clasele primare intr-o cladire de pe strada Dorobantilor. Au fost cateva zeci de parinti care si-au exprimat, aseara, nemultumirea si au dorit un punct de vedere din partea conducerii, insa nu au primit.Li s-a inchis poarta in nas si a venit si Politia la fata locului.

“Avem de mers cu copiii mult mai mult de acasa. Locuiesc in Andrei Muresanu si, daca ne muta pe strada Horea, dupa cum spun zvonurile, eu trebuie sa trec jumatate orasul ca sa ajung cu copilul la scoala. Nici macar nu am fost anuntati, am aflat din presa. Ne-am adunat sa luam atitudine fata de ceea ce se intampla”, a declarat Sorin Prunean, tatal unui elev din clasa zero.

O alta mama si-a exprimat nemultumirea: “Cel mai important este sa luptam pentru interesul copiilor nostri. Au spus ca mutarea se face pentru ca se blocheaza traficul in fata scolii. De ce nu ii muta si pe elevii de la Cosbuc? Cele doua scoli sunt fata in fata. Nu este treaba noastra sa facem reguli in circulatie”, a spus aceasta. 

Parintii au fost tinuti in fata intrarii si nu au fost lasati sa intre in curtea unitatii de invatamant, desi regulamentul le permitea acest lucru.

“A venit Politia, s-au baricadat in scoala, am batut la usa, deoarece regulamentul de ordine interioara spune ca dupa ora 17.00 putem sa intram in curtea scolii. L-am rugat pe portar sa ne dea voie, el a spus ca ne da voie sa intram, insa pe poarta de pe strada Baba Novac. Ne-am adunat toti la poarta si nu a venit nimeni. Doi agenti de la Politia Romana erau prezenti. Impreuna cu portarul, au inchis poarta scolii si au stat inauntru”, ne-a povestit unul dintre parinti.

Interesant este ca reprezentantii IPJ Cluj spun ca nu a fost chemat niciun echipaj de Politie la fata locului, ci acesta se afla acolo din intamplare.

“Echipajul era in patrulare, au in itinerariile de patrulare toate unitatile de invatamant din municipiu, in special dimineata si dupa-masa”, spun reprezentantii IPJ Cluj.

De cealalta parte, seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus spune ca relocarea elevilor nu se va face in acest an.

“Maine avem o conferinta in care vom, explica ce se va intampla cu elevii de clasele primare de la Sincai si Racovita. Ei au primit cate o cladire in plus pentru dezvoltarea scolii. Dupa cate am inteles, nu se pune problema sa se mute actualele clase, ci se va incepe cu noile structuri, din anii urmatori, astfel ca parintii o vor face in cunostinte de cauza. Este hotararea fiecarui Consiliu de Administratie a scolii. Oricum, cladirile unde vor fi mutate elevii vor fi refacute, la aceleasi standard ca si celelalte”, a declarat Cuibus.

80% dintre parintii elevilor de la Sincai nu sunt de acord cu mutarea elevilor din clasele primare intr-o alta cladire. Aceeasi situatie se regaseste si la Colegiul National “Emil Racovita”. 

 

 



ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 6 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 6 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 6 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 7 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 7 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 8 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 9 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 9 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 10 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 12 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 12 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE