Din oras

Suparati ca le muta copiii la o alta scoala, parintii elevilor de la Sincai au fost "inchisi" afara de conducerea liceului

Cateva zeci de parinti s-au adunat, ieri, in fata Liceului “Gheorghe Sincai”, pentru a-i cere explicatii directoarei scolii cu privire la mutarea elevilor din clasele primare intr-o alta cladire. Acestia au fost primiti cu portile inchise si nu li s-a dat voie sa intre in curtea scolii. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus, sustine ca relocarea se va face abia anul viitor si se va aplica doar la elevii care intra in noile clase.

Parintii elevilor care studiaza la Liceul Teoretic Gheorghe Sincai, de pe strada Avram Iancu, nu au fost lasati sa intre in curtea scolii, pentru a-I cere explicatii directoarei cu privire la mutarea elevilor din clasele primare intr-o cladire de pe strada Dorobantilor. Au fost cateva zeci de parinti care si-au exprimat, aseara, nemultumirea si au dorit un punct de vedere din partea conducerii, insa nu au primit.Li s-a inchis poarta in nas si a venit si Politia la fata locului.

“Avem de mers cu copiii mult mai mult de acasa. Locuiesc in Andrei Muresanu si, daca ne muta pe strada Horea, dupa cum spun zvonurile, eu trebuie sa trec jumatate orasul ca sa ajung cu copilul la scoala. Nici macar nu am fost anuntati, am aflat din presa. Ne-am adunat sa luam atitudine fata de ceea ce se intampla”, a declarat Sorin Prunean, tatal unui elev din clasa zero.

O alta mama si-a exprimat nemultumirea: “Cel mai important este sa luptam pentru interesul copiilor nostri. Au spus ca mutarea se face pentru ca se blocheaza traficul in fata scolii. De ce nu ii muta si pe elevii de la Cosbuc? Cele doua scoli sunt fata in fata. Nu este treaba noastra sa facem reguli in circulatie”, a spus aceasta. 

Parintii au fost tinuti in fata intrarii si nu au fost lasati sa intre in curtea unitatii de invatamant, desi regulamentul le permitea acest lucru.

“A venit Politia, s-au baricadat in scoala, am batut la usa, deoarece regulamentul de ordine interioara spune ca dupa ora 17.00 putem sa intram in curtea scolii. L-am rugat pe portar sa ne dea voie, el a spus ca ne da voie sa intram, insa pe poarta de pe strada Baba Novac. Ne-am adunat toti la poarta si nu a venit nimeni. Doi agenti de la Politia Romana erau prezenti. Impreuna cu portarul, au inchis poarta scolii si au stat inauntru”, ne-a povestit unul dintre parinti.

Interesant este ca reprezentantii IPJ Cluj spun ca nu a fost chemat niciun echipaj de Politie la fata locului, ci acesta se afla acolo din intamplare.

“Echipajul era in patrulare, au in itinerariile de patrulare toate unitatile de invatamant din municipiu, in special dimineata si dupa-masa”, spun reprezentantii IPJ Cluj.

De cealalta parte, seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus spune ca relocarea elevilor nu se va face in acest an.

“Maine avem o conferinta in care vom, explica ce se va intampla cu elevii de clasele primare de la Sincai si Racovita. Ei au primit cate o cladire in plus pentru dezvoltarea scolii. Dupa cate am inteles, nu se pune problema sa se mute actualele clase, ci se va incepe cu noile structuri, din anii urmatori, astfel ca parintii o vor face in cunostinte de cauza. Este hotararea fiecarui Consiliu de Administratie a scolii. Oricum, cladirile unde vor fi mutate elevii vor fi refacute, la aceleasi standard ca si celelalte”, a declarat Cuibus.

80% dintre parintii elevilor de la Sincai nu sunt de acord cu mutarea elevilor din clasele primare intr-o alta cladire. Aceeasi situatie se regaseste si la Colegiul National “Emil Racovita”. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *