Rautacisme

Supărat că nu-şi poate face damblaua cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Alin Tişe ar fi ameninţat cu demisia din PNL. Şantaj, şantaj, dar să o ştim şi noi!

Scris de 763

Săptămâna trecută, Alin Tişe a intrat în coliziune cu clonţul lui Viorel Secară, consilier de-al său din PNL Cluj, pe tema modificării structurii Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Secară a fost mardeiaşul de serviciu cu limba al lui Tişe când acesta a vrut să scape de Seplecan, tocmai când acesta încerca să separe apele de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Dar pe vremea aceea Tişe era prietenul cel mai bun al lui David Ciceo – le aveau ei pe-ale lor, inclusiv faptul că directorul îi angajase, la cerere, cumnăţica în funcţie în primul său mandat de preşedinte al CJ Cluj (încă mai aud cum mi se lamenta un fost amic de-al lui: „am furat pentru el”). Aşa că Seplecan, pe atunci preşedintele liberal al CJ Cluj, nu numai că a fost exclus dar a luat şi câteva limbi pe post de măciucă peste freză de la pittbulică-ul Secară, asmuţit asupra sa de către Tişe: că ce tot se bagă în seamă să separe funcţia de preşedinte al CA de cea de director al Aeroportului, îi e cald cu dinţii-n gură (sau cam aşa ceva).

Au trecut anii, s-au rupt lanţuri de iubire, Tişe a făcut cu Ciceo fix ceea ce încercase Seplecan să facă, dar, băiat fin, crescut politic cu bani din sortat şi spălat de gunoaie, a început să supraliciteze şi să ceară mazilirea totală a lui Ciceo pentru a-şi pune şef acolo omul lui. Întâi a încercat cu sinistrul sinecurist politic Mircea Avram, un agramat şi un analfabet în funcţia în care a fost propus încât nu s-a putut face atrocitatea. Dar Tişe nu renunţă, a demonstrat asta chiar şi când şi-a ridicat ilegal două etaje de apartamente în blocul pe care apoi l-a dat în chirie lui Metz, care i-a angajat cumnata, după ce aceasta a fost nevoită să se cam care din sinecura de la Aeroport (vă pare cam alambicat? Aşa şi trebuie: încârlândâcurile pe care le fac aceşti indivizi pe banii şi pe pilele din Republica Autonomă Cluj, în care procurorii DNA nu sunt capabili să însăileze decât vreo 6 rechizitorii despre furturi din magaziile unor comune, sunt demne de un Almanah al Şogorilor, toată lumea şi-a tras-o, măcar financiar, cu toată lumea). Aşa că Tişe insistă să-şi facă damblaua schimbării la Aeroport încercând să-şi pună oamenii în funcţii. Nu contează cât de controversaţi sunt, ci cum ar putea el să-şi facă damblaua.

Dar, surpriză, Secară, fostul său lătrău, a cedat psihic şi l-a contrazis, spulberându-i socotelile săptămâna trecută. Chiar şi Mânzat (da, dom’le, ternul şi molicicul Mânzat) s-a opus damblalelor lui Tişe. Aşa că în piaţă au apărut azi zvonuri că Tişe ia în calcul să se retragă din PNL, să demisioneze. Uăi!

Nu deschideţi şampaniile, că le veţi bea răsuflate. Dacă a apărut în piaţă cuvântul demisie în legătură cu numele Tişe, verbul de legătură este a şantaja. Fraza corectă este: Tişe şantajează că pleacă din PNL dacă nu o iau în freză Secară şi Mânzat, nu neaparat şi Mânzat (că acesta o poate lua în freză şi mai târziu), dar măcar Secară. Domnul Goe a bătut din picioruş, partidul va trebui să decidă dacă-i umple şoşonul lui Secară cu flegme, sau îl lasă aşa, umplut cu dulceaţă de trandafiri…

Dacă îi face, din nou, damblaua lui Tişe.

Sincer, habar nu am ce ar putea pierde partidul din plecarea lui Tişe, dacă ar fi să fie pe bune. Oricum acesta şi-a umplut teşchereaua afacerilor personale şi nu prea mai ştiu ce altceva mai are de oferit politic ca avantaj – altceva decât zâzanie, scandal şi zaveră?

CMID nu este gata, Spitalului Regional de Urgenţă i-a buftat studiile de fezabilitate, drumurile judeţene sunt tot o groapă şi-un pământ, numai gargară politică a produs şi doar afacerile personale imobiliare i-au mers ca unse în acest al doilea mandat.

Deci?ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE