PubliNews

Studium Green a finalizat un complex rezidential “verde” de 3,5 milioane de euro

Scris de 2,200

Studium Green, primul dezvoltator imobiliar din Romania care construieste proiecte rezidentiale multifamiliale de clasa energetica A, anunta finalizarea proiectului Vision, o investitie de 3,5 de milioane de euro. Complexul rezidential Vision este cel de-al doilea complex ceritifcat BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), marca Studium Green. Primul complex rezidential verde din Romania a fost Studium Green Campus.

Proiectul Vision consta in 177 de apartamente cu 1,2 si 3 camere, cu suprafete utile intre 38 mp si 74 mp, si este vandut in proportie de 98%. Peste 90% dintre apartamente au fost predate catre beneficiari.

Constructia proiectului a inceput in anul 2008, iar in perioada 2008-2010 s-au vandut 49 spatii locative. In anul 2010 compania care a initiat acest proiect intra in insolventa, lasand pe drumuri 49 de familii. Acestea se organizeaza si incearca recuperarea daunelor in instanta, insa fara succes. Doi ani mai tarziu, in Octombrie 2013 proiectul este preluat de Studium Green si transformat intr-un complex rezidential ‘’verde’’, de clasa energetica A, oferind in acelasi timp prioritate si sustinere familiilor afectate.

Studium Green este primul dezvoltator din Romania care construieste, incepand cu anul 2012, proiecte rezidentiale multifamiliale de clasa energetica A si in conformitate cu standardele internationale de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).

Pana in prezent, Studium Green a construit aproape 400 de apartamente sustenabile – primul complex rezidential verde din Romania, Studium Green Campus, si ansamblul Vision. In perioada urmatoare este planificata constructia altor trei blocuri de apartamente proiectate BREEAM.

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implica eficienta energetica, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale si naturale, consum redus de apa), colectarea selectiva a deseurilor la sursa. Peretii cu grosime de 40 cm, geamurile triplex, senzorii de prezenta in garaj si pe casa scarii, corpurile de iluminat compact-fluorescente si LED vor reduce consumul de energie. Cladirea este prevazuta cu loc de joaca pentru copii sau de fitness in aer liber si un iaz ornamental.

Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanta si operare pe durata de viata a cladirii, reducere de 50% la impozitul pe locuinta, posibilitatea obtinerii unei ipoteci avantajoase, calitate superioara a mediului interior si o locuita performanta cu impact redus asupra mediului.

In iulie 2014, cu ocazia galei gazduite de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Romania Green Building Council a acordat companiei Studium Green premiul de ”compania sustenabila a anului”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 9 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 10 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 10 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 11 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 13 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 13 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE