PubliNews

Studium Green a finalizat un complex rezidential “verde” de 3,5 milioane de euro

Studium Green, primul dezvoltator imobiliar din Romania care construieste proiecte rezidentiale multifamiliale de clasa energetica A, anunta finalizarea proiectului Vision, o investitie de 3,5 de milioane de euro. Complexul rezidential Vision este cel de-al doilea complex ceritifcat BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), marca Studium Green. Primul complex rezidential verde din Romania a fost Studium Green Campus.

Proiectul Vision consta in 177 de apartamente cu 1,2 si 3 camere, cu suprafete utile intre 38 mp si 74 mp, si este vandut in proportie de 98%. Peste 90% dintre apartamente au fost predate catre beneficiari.

Constructia proiectului a inceput in anul 2008, iar in perioada 2008-2010 s-au vandut 49 spatii locative. In anul 2010 compania care a initiat acest proiect intra in insolventa, lasand pe drumuri 49 de familii. Acestea se organizeaza si incearca recuperarea daunelor in instanta, insa fara succes. Doi ani mai tarziu, in Octombrie 2013 proiectul este preluat de Studium Green si transformat intr-un complex rezidential ‘’verde’’, de clasa energetica A, oferind in acelasi timp prioritate si sustinere familiilor afectate.

Studium Green este primul dezvoltator din Romania care construieste, incepand cu anul 2012, proiecte rezidentiale multifamiliale de clasa energetica A si in conformitate cu standardele internationale de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).

Pana in prezent, Studium Green a construit aproape 400 de apartamente sustenabile – primul complex rezidential verde din Romania, Studium Green Campus, si ansamblul Vision. In perioada urmatoare este planificata constructia altor trei blocuri de apartamente proiectate BREEAM.

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implica eficienta energetica, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale si naturale, consum redus de apa), colectarea selectiva a deseurilor la sursa. Peretii cu grosime de 40 cm, geamurile triplex, senzorii de prezenta in garaj si pe casa scarii, corpurile de iluminat compact-fluorescente si LED vor reduce consumul de energie. Cladirea este prevazuta cu loc de joaca pentru copii sau de fitness in aer liber si un iaz ornamental.

Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanta si operare pe durata de viata a cladirii, reducere de 50% la impozitul pe locuinta, posibilitatea obtinerii unei ipoteci avantajoase, calitate superioara a mediului interior si o locuita performanta cu impact redus asupra mediului.

In iulie 2014, cu ocazia galei gazduite de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Romania Green Building Council a acordat companiei Studium Green premiul de ”compania sustenabila a anului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *