In vizor

Studenții UBB au acces în cămine doar dacă sunt vaccinați, participanții la UNTOLD se pot caza și fără vaccin

Universitatea Babes Bolyai a decis să deschidă căminele doar pentru studenții vaccinați pentru a evita un eventual focat de iinfecție cu COVID-19. Măsură este considerată discriminatorie de mulți studenți, în special de cei care nu se pot vaccina din motive medicale. 

„Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai, reunit în data de 7 iunie 2021, a hotărât:  Se aprobă cazarea pe perioada verii doar pentru studenții vaccinați, în limita disponibilităților existente  Pentru anul universitare 2021-2022, în funcție de evoluția pandemiei și măsurile legislative impunse, se va lua o decizie care va stabili modalitățile de cazare în cămin. În cazurile excepționate, pentur persoanele care nu se pot vaccina din diferite motive medicale, se va găsi o metodă alternativă de cazare prin păstrarea câtorva camere izolate și testare periodică”, se arată în Hotărârea cu numărul 5715 a Consiliul de Administrație a UBB.

La fel ca în fiecare an, organizatorii UNTOLD se laudă cu faptul că au reușit să rezerve 6000 de locuri în căminele studențești pentru participanții la festival. Chiar dacă unul dintre cămine aparține UBB, niciunde nu se menționează că acesta este accesibil doar pentru cei vaccinați. 

„În CAMPUSUL UNTOLD, fanii vor avea posibilitatea să se cazeze în camere cu 2, 3 sau cu 4 paturi în căminele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV- Agronomie), ale Universității Tehnice (UTCN 4 si 2), ale Institutului Teologic Protestant (ITP) și ale Universității Babes- Bolyai (UBB-Economica II). Camerele de cămin vor avea pază pe tot parcursul șederii și recepție non-stop”, anunță organizatorii. 

UNTOLD are din nou parte de tratament special. De parcă studenții nevaccinați pot să fie cauza unui focar de infecție, dar festivalierii nu. Deja am aflat de câteva luni de la organizatori și autoritățile locale că virusul COVID-19 nu circulă la UNTOLD. Chiar primarul Emil Boc susține că la festial ești mai în siguranță decât la restaurant. Așteptăm să vedem cine își va asuma responsabilitatea dacă numărul cazurilor de COVID va crește după ce în oraș vor ajunge mii de festivalieri, unii chiar din zone roșii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *