Sanatate

Studenții mediciniști sunt solicitați voluntari dacă medicii nu vor mai face față cazurilor de coronavirus

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu a solicitat deja studenților interesați să se înscrie pe liste dacă vor să facă voluntariat în cazul în care capacitatea medicală va fi depășită de numărul de cazuri de coronavirus. Raed Arafat a anunțat aseară că toți studenții recrutați vor primi hrană. Conducerea Organizației Studenților Mediciniști Cluj a evitat să prezinte un punct de vedere cu privire la acest subiect.

“Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca anunță studenții Facultății de Medicină că se caută voluntari care doresc să contribuie la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe. Studenții trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a transmis conducerea UMF Cluj.

Contactați de Ziar de Cluj pentru un punct de vedere cu privire la această decizie a Guvernului de a recruta studenți, reprezentanții OSM Cluj nu au dorit să comenteze. Au precizat că singurul punct de vedere oficial este cel al UMF Cluj.

Raed Arafat a subliniat marți seara că recrutarea studenților se va face doar pe bază de voluntariat și doar dacă va fi depășită capacitatea medicală.

“Începând de mâine, 18 martie, rezidenții la boli infecțioase, anestezie de urgență, vor întrerupe stagiile de practică. Rezidenții fac stagii si rotații, ajung pe secții care nu fac parte pe partea lor de pregătire, întrerupem acest lucru și vor reveni în centrele lor de bază, vor practica exact domeniul unde se specializează. Rezidenții se vor prezenta în vederea repartizării, în funcție de necesități. În localitățile cu mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de necesități. Cursanții se vor întoarce de urgență la unitățile de unde provin. Vor fi recrutați studenți începând cu cei din anul 4 pe bază de voluntariat. Doar în cazul depășirii capacității medicale și doar pe bază de voluntariat. Elevii, studenții și rezidenții recrutați vor primi hrană”, a declarat, marți seara, Raed Arafat.

Pentru înscrierea pe lista de voluntari, studenții mediciniști din Cluj trebuie să să transmită până la data de 20 martie 2020 un mesaj către adresa decanat_mg@umfcluj.ro, în care să precizeze următoarele date:

• Nume, prenume, an de studii, specializarea
• Număr de telefon
• Adresa de e-mail

În funcție de nevoile existente, studenții înscriși vor fi contactați de reprezentanții universității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *