In vizor

Studenții, în război cu activiștii de mediu: Vrem un nou cămin în Campusul Studențesc Hașdeu!

Scris de 47

Anunțul Universității Babeș Bolyai privind intenția realizării unui nou cămin în campusul Hașdeu a stârnit o serie de reacții, în special din partea activiștilor de mediu care se opun tăierii copacilor din parcul aflat în campus. De cealaltă parte, studenții au argumentele lor pentru care acest proiect trebuie realizată fără întârzieri.

Ambele tabere au inițiat petiții prin care încearcă să adune semnături pentru a-și susține cauza în fața Consiliului Local care urmează să aprobe acest proiect. 

Astfel, activiștii de mediu militează pentru găsirea unei alte soluții pentru realizarea noului cămin, astfel încât să nu fie afectat spațiul verde din campus.

„Se doreste construirea unui camin de studenti si distrugerea spatiului verde din Campusul Hasdeu. Va rugam sa ne sprijiniti prin luarea unei pozitii civile, legale, decente, pentru a putea interveni in mod favorabil in cadrul acestui proiect de construire. Implicarea noastra civica rapida ar putea conduce in mod favorabil la regandirea locatiei caminului in planul urbanistic zonal din Campusul Hasdeu”, potrivit petiției inițiată de activiștii de mediu.

Petiția activiștilor a fost semnată de 2421 de persoane. 

Consiliul Studenților alături de organizațiile studențești din Universitatea Babeș-Bolyai au inițiat și ei o petiție prin care au solicitat desfășurea conform termenelor stabilite, a proiectului de reamenajare a Campusului Hașdeu, care prevede construcția unui nou cămin și mansardarea căminelor 2-6. 

Stundenții atrag atenția asupra faptului că în ultimii ani, a apărut o problemă serioasă privind capacitatea de cazare pe care universitatea o poate susține, deoarece o mare parte dintre solicitările pentru loc în căminele studențești nu mai poate fi îndeplinită, iar numărul aplicanților este în continuă creștere.

„Studenții, de cele mai multe ori, doresc să se cazeze în spațiile alocate acestora din partea universității pentru a cunoaște mediul academic, pentru a interacționa cu alți studenți și pentru a beneficia de cele mai bune spații de cazare în cadrul căminelor. Prin urmare, este o reală nevoie de construirea unui nou cămin, ca Universitatea Babeș-Bolyai să poată satisface un număr mai mare de cereri de cazare decât în prezent și, implicit, să le asigure studenților condiții optime pentru o bună desfășurare a activității de cercetare”, explică studenții

Reprezentanții studenților care au inițiat această petiție îi asigură pe activiștii de mediu că acei copaci afectați de noul proiect vor fi replantați într-un alt loc din campus. 

Petiția studenților a adunat în două zile 553 de semnături. 

UBB a decis să mai construiască un cămin în complexul Hașdeu. Pe lângă noul cămin, Universitatea va realiza și lucrări de etajare la căminele II, III, IV și V. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 min In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 30 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE