Din oras

Studentii clujeni fac "trafic" cu apartamente pe Facebook

Scris de 1,887

Agentiile imobiliare, site-urile specializate in chirii sau ziarele deja consacrate au concurenta serioasa cand vine vorba de chirii in Cluj. Daca vrei sa te muti in Cluj, daca vrei sa imparti chiria cu cineva ca altfel nu iti permiti, daca nu ai cu cine sa te muti – cea mai simpla solutie e a intri intr-un grup de Facebook si sa postezi un anunt. In ce mai scurt timp, fie ca esti chirias sau proprietar, cererea ta va fi vizualizata de sute de alti oameni care au acelasi interes cu tine.

Cauti sa inchiriezi un apartament, caut colegi de camera, vrei sa te muti intr-un loc mai mare sau mai ieftin – special pentru astfel de dileme au fost create grupurile de pe Facebook, unde sigur cineva iti va raspunde. E mai simplu si mai usor decat sa intri pe site-urile agentiilor imobiliare si e mult mai ieftin – nu trebuie sa platesti comision agentului, nu trebuie nici macar sa mergi sa vizualizezi apartamentul. Totul se face pe Facebook, unde se posteaza fotografii, se raspunde la intrebari, se negociaza si se fac chiar si tururi online ale caselor.

Astfel de grupuri au zeci de mii de membri, majoritatea studenti, care spun ca prefera sa isi caute aici chirie noua decat sa-si piarda timpul pe site-urile agentiilor imobiliare.

“Agentiile nu te ajuta sa-ti gasesti colegi de camera, sa te muti intr-un apartament deja locuit sau sa mai aduci la tine cativa oameni. Aici e foarte simplu. Scrii anuntul si poti vedea si persoana care e interesata, poti discuta direct, poti vedea ce fel de om e. Daca nu iti convine, vorbesti cu urmatorul, e atat de simplu”, spune Mihai, care saptamana trecta si-a gasit coleg de camera postand intr-unul din grupurile cu si despre apartamente de inchiriat.

Exista apartamente pentru toate buzunarele si pretentiile. De la locuinte mari, cu patru camere, unde pot locui pana la 8 studenti, pana la apartamente cu o camera sau garsoniere disponibile pentru unul singur. Preturile se negociaza direct pe wall, pretentiile se spun clar si raspicat.

In ultima perioada, pana si agentii imobiliari au inceput sa isi promoveze aici ofertele, chiar daca unii membri sunt deranjati de asta.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE