In vizor

STRICT SECRET: Raed Arafat plânge cu un ochi pentru Ucraina, iar cu altul îi face semn Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să le dea rușilor de la Lukoil un contract de 18 milioane de euro pentru furnizare de motorină

Scris de 917

Îngrețoșătoare e ipocrizia implicării civice a instituțiilor Statului Român

Instituțiile Statului Român nu mai prididesc în a-și lipi imaginea de imensa dramă pe care poporul ucrainean o trăiește în aceste zile, ca și cum toate problemele României ar fi rezolvate și ar trebui să ne comportăm ca norvegienii, implicându-ne resursele de stat în chestiuni globale stringente.

Nu ne înțelegeți greșit, e minunat că României instituționale îi pasă de Ucraina, dar ce ne facem cu situația ASTA, o realitate crudă, certă și încă foarte stringentă?!

Până și noi, jurnaliști care credem că le știm pe toate, uitaserăm de existența fantomaticei instituții numită pompos Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Ne-am reamintit de ea dintr-o postare a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Desigur, pentru urgența Ucrainei, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și-a activat rezervele. Bravo!

Pentru copiii înfometați ai României, rezervele țării nu se pot activa.150 000 de copii români care merg seară de seară flămânzi nu constituie o „Problemă Specială”.

 

Dar, hei!, dragi cititori, am uitat să va dezvălui un detaliu important. Cine credeți că este președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, numit pe post cu câteva zeci de ore înainte de declanșarea războiului din Ucraina?

CITIŢI CONTINUAREA PE strictsecret.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE