Din oras

Strazi intregi din Cluj-Napoca nu au nici macar un cos de gunoi

Scris de 287

Problema gunoiului de la Cluj nu inseamna doar lipsa unei rampe si transportarea mizeriei clujenilor in alte judete. Cosurile de gunoi din oras se imputineaza cu zi ce trece si nimanui nu pare sa ii pese de asta. Stalpii raman golasi, cu cercurile de fier inca atarnande, fara cosurile de gunoi, care fie s-au stricat, fie au disparut. Iar reprezentantii companiilor de salubritate nu se sinchisesc sa le inlocuiasca.

Asemenea cazuri intalnesti pe mai toate strazile Clujului – alei intregi pe care nu exista nici macar un cos de gunoi; strazi pe care existau pubele, dar care au disparut peste noapte si nu au mai fost inlocuite. Asta pentru ca nu merita investitia, spun surse Ziar de Cluj.

Atat timp cat nu avem nicio certitudine, nu o sa investim bani in pubele si cosuri de gunoi, nu cu riscul ca in viitorul apropiat sa nu mai operam in oras”, spun sursele citate, reprezentanti ai firmelor de salubritate.

In lipsa cosurilor de gunoi, oamenii au inceput sa improvizeze. In Manastur, de exemplu, in locul unde odata era un cos de gunoi exista acum o plasa.

Lipsa cosurilor este ditamai problema in tot orasul; pe care refuza sa o vada atat firmele de salubritate, cat si autoritatile locale. Sunt strazi intregi pe care nu am intalnit asa ceva pe parcursul a cinci ani! De multe ori ajung cu gunoiul acasa sau la job pentru a ma putea detasa de el”, spune un clujean indignat.

Reprezentantii firmelor de salubritate spun ca monteaza cosuri de gunoi oriunde e nevoie de acestea, dar doar la cererea municipalitatii.

Unde primim solicitare din partea primariei sa montam cosuri, montam cosuri. Solicitarea trebuie sa vina de la municipalitate, “pe strada x – atatea bucati, pe strada y – atatea bucati”, nu ne la oameni. Asa, pot sa sune 100.000 de oameni care vor sa aiba in fata portii sau nu un cos”, spune Ioan Zlati, directorul firmei de salubritate Brantner.

Reprezentantii companiei Rosal nu au putut fi contactati pentru a-si spune parerea despre acuzatiile care li se aduc de catre cetatenii Clujului. Nici Primaria Cluj-Napoca nu a transmis un punct de vedere vizavi de situatia cosurilor de gunoi din oras pana la publicarea acestui articol.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE