Din oras

Strazi intregi din Cluj-Napoca nu au nici macar un cos de gunoi

Problema gunoiului de la Cluj nu inseamna doar lipsa unei rampe si transportarea mizeriei clujenilor in alte judete. Cosurile de gunoi din oras se imputineaza cu zi ce trece si nimanui nu pare sa ii pese de asta. Stalpii raman golasi, cu cercurile de fier inca atarnande, fara cosurile de gunoi, care fie s-au stricat, fie au disparut. Iar reprezentantii companiilor de salubritate nu se sinchisesc sa le inlocuiasca.

Asemenea cazuri intalnesti pe mai toate strazile Clujului – alei intregi pe care nu exista nici macar un cos de gunoi; strazi pe care existau pubele, dar care au disparut peste noapte si nu au mai fost inlocuite. Asta pentru ca nu merita investitia, spun surse Ziar de Cluj.

Atat timp cat nu avem nicio certitudine, nu o sa investim bani in pubele si cosuri de gunoi, nu cu riscul ca in viitorul apropiat sa nu mai operam in oras”, spun sursele citate, reprezentanti ai firmelor de salubritate.

In lipsa cosurilor de gunoi, oamenii au inceput sa improvizeze. In Manastur, de exemplu, in locul unde odata era un cos de gunoi exista acum o plasa.

Lipsa cosurilor este ditamai problema in tot orasul; pe care refuza sa o vada atat firmele de salubritate, cat si autoritatile locale. Sunt strazi intregi pe care nu am intalnit asa ceva pe parcursul a cinci ani! De multe ori ajung cu gunoiul acasa sau la job pentru a ma putea detasa de el”, spune un clujean indignat.

Reprezentantii firmelor de salubritate spun ca monteaza cosuri de gunoi oriunde e nevoie de acestea, dar doar la cererea municipalitatii.

Unde primim solicitare din partea primariei sa montam cosuri, montam cosuri. Solicitarea trebuie sa vina de la municipalitate, “pe strada x – atatea bucati, pe strada y – atatea bucati”, nu ne la oameni. Asa, pot sa sune 100.000 de oameni care vor sa aiba in fata portii sau nu un cos”, spune Ioan Zlati, directorul firmei de salubritate Brantner.

Reprezentantii companiei Rosal nu au putut fi contactati pentru a-si spune parerea despre acuzatiile care li se aduc de catre cetatenii Clujului. Nici Primaria Cluj-Napoca nu a transmis un punct de vedere vizavi de situatia cosurilor de gunoi din oras pana la publicarea acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *