Rautacisme

STRATEGIA LUI GRINDEANU PENTRU METROUL LUI BOC, în lipsa banilor: „OSĂ” se facă mai întâi un metrou mai mititel să se poată lăuda Boc cu el

Întrebat despre metriul de la Cluj-Napoca, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a spus că este încrezător că Emil Boc poate face metroul cu 9 stații până în 2026. De ce 2026? Că e o condiţie din PNRR.

Unde metroul clujean este trecut cu 19 stații, dar se poate „disjunge” ca un dosar DNA prost întocmit şi din care o parte din făptaşi musai trebuie să scape. Aşa că, în prima etapă, „OSĂ” se facă un metrou mai mititel, cu numai 9 stații, să-şi poată să ne mai zică o vreme Boc câte ceva pe temă, până se plictiseşte lumea şi uită. Acum se refac parametri pentru costurile crescute, cică..

”M-a informat despre faptul că licitația, pe care a demarat-o și pe care  gestionează, se află în blocaj pentru că indicatorii tehnico-economici aprobați la începutul anului trebuie reactualizați. M-a întrebat dacă poate suspenda licitația și să o reia cu indicatorii actualizați. Am fost de acord”, a spus Sorin Grindeanu.

Un gest de o greutate şi o importanţă de nedescris, vă daţi seama? A fost de acord. Cu ce anume a fost de acord? Cu a face o declaraţie, că nu-l costă nimic şi nici nu îl angajează cu ceva. El crede, Boc crede, noi, credem – toată lumea crede, Dumnezoo e mulţumit: există credinţă!

Prin urmare: şi, în viitorul care va fi fost să fie, ce „OSĂ” se întâmple?

Că termenul de execuție a lucrării, chiar şi cu metrouaşul de buzunar (că doar numai acesta fost cuprins în PNRR , restul „l-a scos Drulă, cu ranga”) este finalul anului 2026. Restul sunt poveşti pentru Oastea Domnului Nostru Emil Boc.

Întrebat dacă el crede că Emil Boc va face acest proiect, Grindeanu a spus că da, cum să nu.

”La modul în care a colaborat cu noi și la modul în care se ține de acest proiect, eu sunt optimist că DA!”.

De unde „OSĂ” se facă rost de banii necesari „colaborării” ulterioare, ministrul Transporturilor nu a spus. Facem un pariu că la anul, pe vremea sata, în loc de Drulă, în fraza cu scosul cu ranga a banilor de metrou din PNRR, „OSĂ” apară numele lui Grindeanu?

CITEŞTE ŞI (PENTRU A TE LĂMURI CUM, CÂT ŞI DE CE SE MINTE GROSIER ÎN PROBLEMA METROULUI): Zice Boc că, dacă-l lasă Drulă în pace, ”OSĂ” ne facă din nou licitație la metrou în toamnă