Din oras

Strandurile clujene se deschid la 1 Iunie. Vezi cum arata la inceputul sezonului estival 2015

Strandurile clujene sunt in aceste zile in plin santier de renovare. Atat la strandul Sun din cartierul Grigorescu, aflat in administrarea RADP-ului, cat si la strandul Clujana, muncitorii executa pe ultima suta de metri activitati de renovare si extindere a cladirilor invecinate. Termenul de finalizare a lucrarilor la cele doua zone de agrement este de 1 iunie, insa realitatea din teren nu pare prea promitatoare.

Clujenii nu au prea multe optiuni in aceasta vara in ceea ce priveste locurile de agrement. Daca excludem bazinul exterior de la piscina Olimpica, in Cluj-Napoca exista doar doua stranduri: Sun din cartierul Grigorescu si strandul Clujana din cadrul Complexului Sportiv Transilvan.

La strandul Sun din cartierul Grigorescu lucrarile de amenajare sunt in plina desfasurare. Betoniere, excavatoare, muncitori pe schele, vopsitori, fierari betonisti, toti muncesc pe branci pentru ca cea mai mare baza din municipiu sa fie gata pentru sezonul de vara.  

La Sun, inca de la intrare muncitorii stau catarati pe scari metalice si inlocuiesc becurile de pe stalpii de iluminat. Un angajat RADP pe un tractoras tunde iarba printre toboganele de apa. La doar cativa metri un covor proaspat spalat sta la uscat peste un aparat de joaca pentru copii. In bazinul mijlociu cativa muncitori toarna un strat de beton. Bazinul mare este deja curatat, iar in apropiere un angajat RADP vopseste de zor sezlongurile.

“Am curatat bazinul, iar acum vopsesc sezlonguri. Ni s-a zis ca trebuie sa fim gata pana la sfarsitul lunii. Vor sa deschida de Ziua Copilului, la 1 iunie. Dar avem mult de lucru aici, sper sa terminam pana atunci, insa depinde de vreme. Daca vremea e ca si pana acum cu siguranta nu o sa deschida atunci, pentru ca nu o sa vina oamenii pe frig si ploaie la strand”, a afirmat muncitorul.

Directorul RADP Cluj, Ion Pantelimon este optimist in ceea ce priveste data de deschidere a noului sezon estival la strandul Sun. Acesta spune ca lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii mai, iar clujenii vor putea beneficia de servicii incepand cu prima zi a lunii iunie. 

“Fata de anul trecut suntem avansati cu lucrarile. Sunt lucrari normale, lucrari de intretinere a bazinelor. In prezent se toarna beton pentru refacerea bazinului mijlociu unde anul trecut am avut pierderi de apa. Intre timp se vopsesc sezlonurile si speram ca pana la 1 iunie sa finalizam”, a afirmat Ion Pantelimon, directorul RADP Cluj.

Vestea buna pentru cei care vor dori sa apeleze la serviciile oferite de  RADP la strandul Sun in aceasta vara  este ca preturile vor fi neschimbate fata de anul trecut. Atfel pentru intrare copii pana la 14 ani vor plati un tichet cu valoare de 6 lei, iar adutii 12 lei. Pentru iubitorii de miscare tarifele la terenurile de fotbal vor fi de 115 lei pe ora, iar pentru terenurile de tenis de 24 lei pe ora. 

 “Vom pastra tarifele pe care le-am avut si anul trecut. Vor mai fi lucrari de amenajare chiar si dupa deschiderea pentru public. Aceste lucrari sunt in vederea imbunatatirii calitatii apei, mai exact in cresterea temperaturii apei din bazine, insa aceste lucrari nu vor afecta activitatea strandului”, a declarat Ion Pantelimon.

In cealalta parte a orasului in cadrul Bazei Sportive Transilvan lucrarile de extindere a cladirii de langa strandul Clujana sunt destul de avansate. Proprietarii bazei au inlocuit etajul superior al cladirii, care era sustinut pe grinzi de lemn, cu profile metalice. Iarba a fost tunsa.

“Acoperisul era vechi si trebuia inlocuit. Cu oazia asta au si recompartimentat si au inlocuit grinzile vechi de lemn cu structura metalica. Cred ca vor fi camere sau ceva asemanator, nu ma ocup eu de lucrare. Au zis ca va trebui sa terminam pana la 1 iunie”, a afirmat un muncitor.

Bazinul pentru copii este plin de apa de culoare maronie, iar dusurile sunt in modernizare, se inlocuiesc robinetii. Spatiile destinate toaletelor sunt fara gresie, in timp ce sacii de adeziv zac pe podea. In bazinul mare un muncitor executa lucrari de cimentare. Acesta s-a aratat destul de pesimist cu privire la termenul de finalizare  a lucrarii.

“Apoi nu stiu daca vom fi gata pana la 1 iunie. Trebuie sa se usuce cimentul si apoi sa vopsim bazinul. Da’ asteptam sa ne vina vopseaua din Elvetia. Apoi trebuie sa se usuce si abia dupa aceea o sa bage apa in bazin. Pana atunci facem alte lucrari”, a spus muncitorul.

La un oras de 5 stele cum se doreste a fi Cluj-Napoca, cu o populatie ce se apropie vertiginos de pragul de 420.000 de cetateni este rusinos faptul ca exista doar doua stranduri. Promisiunile electorale de a avea un aquapark decent depasesc un deceniu de asteptare si se pare ca nici in urmatorii ani proiectele indraznete ale administratiei clujene nu vor fi puse in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *