Din oras

Strâmtoratul buget al Clujului OSĂ dea 270.000 lei pentru niște studii privind un pasaj subteran sau suprateran în zona străzii Oașului-Bulevardul Muncii. Acestea OSĂ mucegăiască într-un sertar alături de celelalte din Mărăști, Clinicilor, Tăietura Turcului…

Astăzi a fost rândul trompețicii lui Boc, Dan Tarcea, să ne spună de la o emisiune de chitanțier ce OSĂ se facă în Cluj-Napoca. OSĂ se facă niște studii pentru realizarea unui pasaj rutier (subteran sau supratera, astea-s mici detalii) în zona intersecției Bulevardului Muncii – Oașului. Când OSĂ se facă și pasajul, Dumnezeu, în marea mila Sa va ști.

Procedura de achiziție directă a fost lansată la începutul lunii martie 2023, în prezent aceasta se află în faza de deliberare. Există o singură ofertă depusă de către Cit Drum Proiect din Beclean, județul Bistrița Năsăud. Contractul a fost estimat la 270.000 de euro.

Prin urmare, să derulăm banda și să-l ascultăm pe Dan Tarcea recitând poezia lui ”un proiect la care demarăm studiile”. Că vorba banului public risipit pe chestii care sfârșesc la sertar: ”Totul începe cu un studiu”.

Un studiu prin care cineva își propune ceva. De data aceasta ”noi”, Primăria municipiului Cluj-Napoca, își propun ca ”acolo să facem un pasaj fie subteran, fie suprateran”. Dar asta OSĂ o spună specialiștii după ce vor primi 270000 de lei – un fleac.

Care fleac OSĂ fie inutil din moment ce trompețica lui Boc ne spune că: ”Din păcate, nu vom putea rezolva toate intrările ca să facem printr-un pasaj subteran sau suprateran toate intrările, pentru că discutăm de intersecții cu Oașului, discutăm de un acces la magazinul Auchan și în zona străzii Valea Fânațelor, discutăm de Bulevardul Muncii dar, cu siguranță, specialiștii vor găsi soluții astfel încât să putem descongestiona traficul acolo.”

Și dă-i și luptă cu vorbele.