Din oras

Strada Regele Ferdinand, cea mai veche din Cluj-Napoca, a fost modernizată și redată clujenilor

Lucrările pe strada Regele Ferdinand s-au încheiat. Au mai rămas de moderniat străzile adiacente, precum strada Tipografiei, strada Emile Zola, strada Sextil Pușcariu și scuarul CEC.

Proiectul de modernizare a inclus plantarea a 51 de arbori, lucru demn de lăudat, mai ales că până acum pe strada Regele Ferdinand nu au existat copaci. Astfel, clujenii vor beneficia, în sfârșit, de umbră în zilele toride de vară. Pentru udarea arborilor a fost instalat un sistem de irigații automat, dotat cu senzori de ploaie și umiditate.

Proiectul general mai include și 23 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete, precum și 8 stații pentru mașinile electrice. Din acestea, 12 stații pentru biciclete și trotinete au fost deja montate.

Noua arteră are două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, o bandă dedicată pentru transportul în comun și pistă de biciclete. Din sens opus, pe direcția Horea – Centru, a fost implementată o bandă dedicată transportului public de călători, pe care vor putea circula și bicicliștii.

Conform primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, valoarea totală estimată a proiectului este de 23.056.184,98 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503,55. Proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Totodată, în curând, pe strada Tipografiei aflată în plin proces de reabilitare, va fi amplasat și primul stand pentru taxiuri electrice.

sursa foto: facebook/Emil Boc

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *