Din oras

Strada Piezisa isi asteapta studentii cu gropi si santuri

Scris de 378

Cu putin timp inainte de inceperea anului universitar cea mai importanta strada din lumea studenteascca a Clujului isi asteapta clientii. Nu acelasi lucru se poate spune de municipalitatea clujeana care inca mai executa lucrari de spargere a strazii Piezisa din campusul universitar Hasdeu.

In urma cu cativa ani  strada era doar o biata ulita acoperita cu piatra cubica. Odata cu cresterea de la an la an a numarului de studenti strada Piezisa a inceput sa se dezvolte si sa isi diversifice ofertele. Daca la inceput erau doar cateva terase, azi strada este plina de localuri care iti ofera de la meniul zilei pana la jocuri de noroc orice.

In prezent majoritatea teraselor sunt pregatite pentru “noua invazie de studenti”. Mai exista cateva locatii unde se lucreaza la fatada cladirii, insa in interior localurile sunt pregatite sa primeasca de la cei mai pretentiosi studenti pana la cei care se multumesc cu un covrig si-o bere.

“Noi nu am inchis in vara asta deloc terasa. Am redus activitatea, insa am avut clienti si in timpul vacantei. Ne asteptam inca de saptamana viitoare sa inceapa sa se simta si la incasari venirea studentilor. Nu am stabilit strategia pentru toamna asta. Inca mai lucram la oferte de inceput de an universitar, insa noi avem deja clientela formata, vom incerca sa atragem bobocii prin oferte dedicate lor “, a declarat Mihai M. barman.

Municipalitatea in schimb pare sa fie in urma cu lucrarile de pe strada Piezisa. La jumatatea strazii un buldo-excavator si 4 muncitori sapa de zor incercand sa finalizeze introducerea cablurilor de curent in subteran.

“Am inceput de pe  Hasdeu si abia acum am ajuns pe strada asta.  E dificil de lucrat pentru ca e foarte ingusta si sunt masini parcate. Uitati-va si dumneavoastra cum trece la milimetru cu buldo. Si ne mai impiedica astia cu aprovizionarea, da’ gatam intr-o saptamana-doua”, a afirmat un muncitor tragand la greu de cabluri in incercare de a le introduce in santul proaspat sapat.  

Printre masinile de la aprovizionare, buldozere si  muncitori, pe terasele golase se mai zaresc la ora amiezii grupuri de cate 2-3 studenti cu cate o cafea si o cola in fata. Pe langa atmosfera inca de vacanta pe usile barurilor au inceput sa apara oferte de locuri de munca. “Angajam barman. CV-urile se depun la bar.” Mai e putin pana la sosirea studentilor pentru cazarea in camine si asediul de toamna al teraselor, insa cu siguranta lucrarile de refacere a tramei stradale vor continua mult dupa 1 octombrie.

Foto: Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 16 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 17 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 19 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 20 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 21 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 22 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 24 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE