De cartier

Strada Mozart se modernizează. Investiția este de aproape 1,5 milioane lei

Strada Mozart din cartierul Bună Ziua va fi modernizată. În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. Starea actuală a străzii este foarte proastă. Ani la rând, Primăria nu a intervenit cu niciun fel de lucrări din cauză că strada a fost privată. Odată însă cu trecerea în domeniul public, au început demersurile pentru realizarea de lucrări de reparații.

Situația actuală a străzii este una nesatisfăcătoare din punct de vedere al condițiilor de trafic și a posibilităților de asigurare a unei siguranțe în circulație. Strada este nemodernizată, carosabilul fiind alcătuit dintr-o îmbrăcăminte de balast contaminat cu pământ. Nu există trotuare, pietonii fiind nevoiți să circule pe partea carosabilă.

„Având în vedere că structura rutieră actuală nu are o capacitate portantă corespunzătoare traficului actual și de perspectivă, se recomandă realizarea unei structuri rutiere noi, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale și realizarea semnalizării verticale și orizontale”, se arată în proiectul de hotărâre.

Starea actuală a carosabilului favorizează fenomenul de băltire, producând un disconfort major participanților la trafic atât rutier cât mai ales pietonal.

Sistemul rutier actual nu asigură o circulație fluentă, în condiții de siguranță, iar accesul la și dinspre proprietățile riveranilor se desfășoară cu dificultate.

Necesitatea lucrărilor propuse este în primul rând argumentată de starea fizică a străzii, raportată la condițiile generale de circulație actuale și în perspectivă.

„Principalul obiectiv care se urmărește prin realizarea investiției este modernizarea străzii și asigurarea siguranței circulației auto și pietonale din zonă precum și sporirea confortului riveranilor. Modernizarea zonei va duce la dezvoltarea economică și socială din Cluj-Napoca. Dezvoltarea infrastructurii pentru transport are un rol prioritar, acesta servind unui dublu scop: îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la serviciile din zonă”, scrie în proiectul de hotărâre.

Strada are lungimea de 284 metri.

Valoarea totală a investiției este de 1.470.913 lei + TVA. Durata de realizare a investiției este de șase luni: două luni proiectare și patru luni execuție. Finanțarea se realizează din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *