Justitie

EXCLUSIV Comisarul Tomescu, arestat preventiv alături de COMPLICELE și GINERELE său, Flaviu Budean, angajat la Penitenciarul Gherla

Magistrații de la Mureș au dispus arestarea preventivă a fostului comisar Gheorghe Tomescu, dar și a ginerelui acesta, agent la Penitenciarul Gherla și complicele său în ifnracțiunile economice comise în ultimii doi ani.

Gheorghe Tomescu și Flaviu Budean sunt cercetați penal pentru infracțiuni economice și înșelăciune, motiv pentru care Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. 

 

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, Flaviu Budean este căsătorit cu fiica soției lui Tomescu, avută în relația anterioară casniciei. Budean și fata Cameliei Tomescu, Anca Cristina Budean, locuiau în Cluj-Napoca, însă tânărul lucra cu soacra la Penitenciarul Gherla, iar în timpul liber era complicele socrului vitreg în schema de evaziune fiscală și spălare de bani prin intermediul firmei Fire & Rescue Services SRL, deținută de fostul comisar. Fiica vitregă a fostului comisar Tomescu a ajuns pe o funcție călduță la DRDP Cluj, fiind consilier juridic la instituția condusă de cercetatul penal Eugen Cecan. 

Famiglia: 

„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mure? şi, în consecinţă: În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Tomescu Gheorghe / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv. În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Budean Flaviu / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă conform prezentei încheieri, în baza art. 230 Cod proc. penală. Respinge ca nefondate cererile inculpa?ilor, prin avocat ales, de luare a măsurilor controlului judiciar sau arestului la domiciliu, conform art. 211 ?i urm. Cod proc. penală, art. 218 și urm. Cod proc. penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat , de 100 lei , vor rămâne în sarcina statului, conform art. 275 alin. 3 Cod proc”, se arată în soluția pe scurt. 

Concret, Tomescu și ginerele său sunt cercetați pentru evaziune fiscală, spălare de bani, înșălăciune și fals în înscrisuri. De la domiciliile acestora au fost ridicațiaproximativ 154.800 de lei, peste 133.000 de euro și aur.

În baza contractelor încheiate, firma Fire & Rescue Services SRL ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate. Gravitatea era dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

„Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii. Totodată, pentru maximizarea profitului și evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate.Gradul de periculozitate al faptelor comise era foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora”, acuză procurorii. 

 

Citește și: Primul milion al comisarului Tomescu s-a făcut cu găinării și ilegalități. 218 percheziții pentru un singur DOSAR PENAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *