Justitie

EXCLUSIV Comisarul Tomescu, arestat preventiv alături de COMPLICELE și GINERELE său, Flaviu Budean, angajat la Penitenciarul Gherla

Scris de 17,439

Magistrații de la Mureș au dispus arestarea preventivă a fostului comisar Gheorghe Tomescu, dar și a ginerelui acesta, agent la Penitenciarul Gherla și complicele său în ifnracțiunile economice comise în ultimii doi ani.

Gheorghe Tomescu și Flaviu Budean sunt cercetați penal pentru infracțiuni economice și înșelăciune, motiv pentru care Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. 

 

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, Flaviu Budean este căsătorit cu fiica soției lui Tomescu, avută în relația anterioară casniciei. Budean și fata Cameliei Tomescu, Anca Cristina Budean, locuiau în Cluj-Napoca, însă tânărul lucra cu soacra la Penitenciarul Gherla, iar în timpul liber era complicele socrului vitreg în schema de evaziune fiscală și spălare de bani prin intermediul firmei Fire & Rescue Services SRL, deținută de fostul comisar. Fiica vitregă a fostului comisar Tomescu a ajuns pe o funcție călduță la DRDP Cluj, fiind consilier juridic la instituția condusă de cercetatul penal Eugen Cecan. 

Famiglia: 

„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mure? şi, în consecinţă: În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Tomescu Gheorghe / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv. În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Budean Flaviu / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă conform prezentei încheieri, în baza art. 230 Cod proc. penală. Respinge ca nefondate cererile inculpa?ilor, prin avocat ales, de luare a măsurilor controlului judiciar sau arestului la domiciliu, conform art. 211 ?i urm. Cod proc. penală, art. 218 și urm. Cod proc. penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat , de 100 lei , vor rămâne în sarcina statului, conform art. 275 alin. 3 Cod proc”, se arată în soluția pe scurt. 

Concret, Tomescu și ginerele său sunt cercetați pentru evaziune fiscală, spălare de bani, înșălăciune și fals în înscrisuri. De la domiciliile acestora au fost ridicațiaproximativ 154.800 de lei, peste 133.000 de euro și aur.

În baza contractelor încheiate, firma Fire & Rescue Services SRL ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate. Gravitatea era dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

„Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii. Totodată, pentru maximizarea profitului și evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate.Gradul de periculozitate al faptelor comise era foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora”, acuză procurorii. 

 

Citește și: Primul milion al comisarului Tomescu s-a făcut cu găinării și ilegalități. 218 percheziții pentru un singur DOSAR PENALULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE