Reportaj

Strada Dealul Fânațelor, asfaltată de mai puțin de un an, a fost deja arată de mașini, din cauza calității proaste a asfaltului

De pe strada Oașului (din Cluj-Napoca) se ramifică o stradă nou asfaltată (pe o porțiune de 5 kilometri), strada Dealul Fânațelor, care duce spre Pădureni, un drum cu două benzi, care traversează un peisaj pitoresc, pastoral. Singura problemă e că, dacă, în calitate de șofer, te lași furat de peisaj și nu ești foarte atent la drum, riști să te trezești cu mașina direct în terenul arat care, pe ici, pe colo, ține loc de asfalt, pe câte o întreagă bandă de sens:

„Primăria a asfaltat anul trecut strada asta, prin octombrie, iar acum asfaltul e brăzdat adânc pe porțiuni întregi, de zici că l-au răscolit cu tractoarele! E o bătaie de joc ce se întâmplă! Uitați cum arată drumul, chiar de aici, de unde începe strada!”, ne-au relatat, vădit enervați, locatarii unei case situate pe strada Dealul Fânațelor.

Porțiunile „arate” de asfalt, lungi de câte 10 metri în unele locuri, foarte adânci și late cât o bandă de sens, sunt deosebit de periculoase, pentru că, drumul fiind oricum în pantă, cu foarte multe curbe strânse, un drum foarte îngust, există oricând riscul unor grave accidente cauzate de șoferii care, evident, ocolesc denivelările pe contrasens, pentru a nu-și distruge mașinile. 

Un asfalt turnat de mai puțin de un an nu putea să se distrugă într-un asemenea hal decât dacă mixtura, compoziția asfaltică turnată a fost din start de calitate foarte proastă, dacă a fost turnat iarna în condiții meteo necorespunzătoare sau de oameni nepricepuți, dezinteresați sau interesați de câștiguri oneroase prin nerespectarea compoziției asfaltului turnat. Din cauza acestor drumari lipsiți de bun-simț și de profesionalism, în curând strada Dealul Fânațelor va deveni pur și simplu dealul Fânațelor, sau, cel mult, ulița Fânațelor, dacă dezintegrările asfaltice nu vor fi remediate la timp și dacă asfaltul va continua să se descompună în ritmul de până acum.

Am trimis o solicitare către Primăria Cluj-Napoca și către RADP pentru a ne informa cine a executat lucrările la acest drum, care au fost costurile asfaltării, care este perioada de garanție, care sunt explicațiile pentru distrugerea atât de rapidă a stratului asfaltic și ce măsuri vor fi luate pentru remedierea acestor distrugeri. 

Până când autoritățile locale vor răspunde, verbal sau faptic, conduceți cu grijă pe strada Dealul Fânațelor și fiți foarte atenți la mașinile care vin pe contrasens (în încercarea de a evita brazdele de asfalt întâlnite în cale), pentru că un impact frontal are, de cele mai multe ori, consecințe tragice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *