Sport

“Roza” merge la Rio. Florina Chintoan a fost selecţionată în echipa României pentru Jocurile Olimpice din Brazilia

Pivotul echipei “U” Alexandrion Cluj, Florina Chintoan, va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc luna viitoare.

Cunoscută în lumea handbalului drept “Roza”, jucătoarea clujeană a fost selectată de către antrenorul Tomas Ryde în echipa naţională a României, care speră să se întoarcă acasă cu o medalie olimpică. Va fi a doua ediţie a Jocurilor Olimpice pentru Chintoan, aceasta participând şi la Beijing în 2008, ultima oară când România a avut echipă de handbal la cea mai urmărită competiţie sportivă de pe Glob.

“Obiectivele mele sunt să mai particip o dată la Jocurile Olimpic şi să ajung să joc până la 40 de ani”, ne-a spus “Roza” (30 de ani) într-un interviu acordat în luna februarie, astfel că pivotului de la “U” pare, acum, că nu-i mai rămâne decât un singur obiectiv de îndeplinit până la finalul carierei.

“Tricolorele” vor pleca spre America de Sud în 1 august, cu o escală la Amsterdam, însă la Rio vor face parte dintr-o grupă infernală, alături de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania şi Angola. Mai jos aveţi lotul României pentru Jocurile Olimpice, la Rio de Janeiro mergând şi două rezerve.

Portari – Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu (rezerva I)

Extreme – Valentina Ardean, Ana Maria Tănasie (extreme stânga) și Laura Chiper (extremă dreapta)

Interi – Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Gabriella Szűcs (interi stânga), Patricia Vizitiu și Melinda Geiger (interi dreapta)

Centri – Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu (rezerva II)

Pivoți – Oana Manea, Florina Chintoan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *