Reportaj

Strada Baba Novac, o mostră ultracentrală de vandalism și mizerie

Scris de 531

Baba Novac, o stradă din zona ultracentrală a municipiului, este o mostră grăitoare de vandalism și mizerie. De la un oraș cu pretențiile, cu vanitățile Clujului, trecătorii s-ar aștepta cu siguranță la ceva mai multă civilizație și curățenie, însă această stradă este reprezentativă pentru orașul nostru, unul al formelor fardate strălucitor la suprafață, dar cu un fond mizer sub pojghița subțire de spoială. 

Strada Baba Novac, una dintre străzile ultracentrale ale orașului, reprezintă o oglindă a felului în care este administrat întreg Clujul, deopotrivă o imagine fidelă a edililor și a locuitorilor săi.

La capătul străzii dinspre statuia lui Baba Novac, un om de bine a aruncat în boscheți un semn de circulație. Oricum, la haosul din centrul orașului sufocat de trafic, semnele de circulație au devenit superflue:

La câțiva metri mai încolo, indicatoarele turistice atârnă triste, strâmbe și dezaxate, de un stâlp cu un iz amar de improvizație:

În aceeași zonă, în dreptul băncilor unde se odihnesc trecătorii, pe trotuar zac resturile de ambalaje, scuipații și mucurile de țigară:

Zidurile străzii sunt pline de pet-uri, de felurite deșeuri și de graffiti-uri care numai artă stradală nu se pot chema:Tomberoanele, neridicate suficient de des, sunt pline până la refuz:

Pe la colțuri, sacii cu deșeuri spun povestea nepăsării și a incompetenței administrative:

Pet-urile de bere și pachetele de țigări au început să crească până și în copaci:

Nici scările blocurilor nu sunt mai curate decât restul străzii:

Astfel arată spațiile verzi de pe această stradă:

Cutiile de gaz au devenit mese pentru chefliii care lasă în urma lor un potop de gunoaie:

Fiecare colț, o toaletă, și fiecare centimetru de clădire, o pânză pentru dejecțiile mintale ale „artiștilor” mâzgălitori:ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE