De cartier

Strada Adjudului din cartierul Dâmbul Rotund se „urbanizează”: Aceasta va fi extinsă pentru a face loc noilor locuințe semicolective

Scris de 217

Reprezentanții administrației locale analizează Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de urbanizare a străzii Adjudului din cartierul Dâmbul Rotund. Strada urmează să fie extinsă, echipată edilitar și realizată la strat de uzură înainte de emiterea autorizațiilor de construire pe parcele. 

Potrivit documentației publicate de Primărie, prin PUZ se propune lărgirea străzii Adjudului la ampriza de 15 m – 2 benzi auto, 2 trotuare de 1,5 m, 2 fâșii plantate de 2,25 m și o bandă de staționare/parcare pentru vizitatori. 

Anterior emiterii autorizațiilor de construire pe parcele, se va echipa edilitar, și realiza la strat de uzură partea carosabilă a str Adjudului, inclusiv banda de staționare de la nivelul carosabilului, iar până la recepția construcțiilor vor fi realizate trotuarele și amenajate fâșiile verzi plantate, în baza unui proiect de specialitate.

„Strada Adjudului va avea acces public nelimitat”, se arată în documentația publicată de administrația locală privind urbanizarea străzii. 

De asemenea, emiterea autorizațiilor de construire pentru investiții, altele decât pentru infrastructura tehnico-edilitară, se va face ulterior asfaltării str Odobești până la amplasamentul studiat prin PUZ. 

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, funcțiunea predominantă prevăzută este de locuințe individuale/unifamiliale și locuințe semicolective cu maximum două unități locative pe parcelă.

Înălțimea maximă admisă: trei nivele supraterane (S)+P+E+M, (S)+P+E+R, D+P+M, D+P+R.

Teritoriul reglementat prin PUZ, în suprafață de 2,5 ha, cuprinde parcele adiacente străzii Adjudului, este delimitat de str Odobești la Est, limită intravilan la Nord, str Reghin în partea de Vest și limite cadastrale în partea de Sud. 

Planul Urbanistic Zonal pentru urbanizarea străzii Adjudului se află în consultare publică până în data de 9 septembrie 2021. 

 

 

 

 

foto: imagine urbanizare stradăULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE