Din oras

Știrea este că licitația de la “metrou”, s-a mai prelungit cu încă 45 zile. Direct dublat, așa, cică la solicitarea ”competitorilor”. Suntem curioși care or fi fiind aceia?

Scris de 874

Primarul Emil Boc a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor la proiectarea și construcția metroului din Cluj, la solicitarea companiilor. Termenul inițial stabilit a fost considerat prea scurt, până în 9 mai 2022, iar la solicitarea competitorilor, a fost prelungit până la 15 iunie.

”Am prelungit cu 45 de zile termenul de depunere a ofertelor pentru metrou la solicitarea mai multor competitori. Și asta tocmai pentru a asigura o transparență deplină. Cred că acuma termenul este 14 sau 15 iunie. Vrem să dăm posibilitatea tuturor (să participe-n.r.), dar nici să nu ieșim din grafic”, a declarat, din fața unui microfon prietenos de la o emisiune unde își face publicitate pe banii clujenilor, primarul Emil Boc.

”Bine, noi am prelungit termenul la solicitarea competitorilor cu încă 45 de zile. Dar nici nu putem foarte mult să ieșim în decor pentru că suntem într-un grafic cu Uniunea Europeană. Termenul minim legal este de 30 de zile. Noi am pus din start două luni, adică 60 de zile, plus că am mai adăugat acum 45 de zile. Tocmai din dorința de avea cât mai mulți participanți și a fi o competiție cât mai mare pentru un asemenea proiect”, a mai spus edilul-șef al Clujului.

Zilele trecut Emil Boc se lăuda, ca să se audă vorbind, cum că nici mai mult, nici mai puțin de ”15 companii s-au arătat interesate de proiectul metroului”. Zău?

Din fața microfonul prietenos, întrebat fiind, care ar fi fiind respectivele companii care ”s-au interesat de metrou”, Emil Boc a pasat răspunsul, l-a preluat pe propriu-i piept, apoi la șutat în urechile ascultătorilor: ”e important cine va fi la finalul termenului de depunere a ofertelor.”

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: ”E clar, alea 15 firme cu care se lăuda Primăria că au dat buluc, au rupt clanța, care acum trebuie reparată.

Am zis acum o lună că e prea scurt termenul pentru o lucrare de 1.3 miliarde EUR? Am zis. A și sărit ca ars primarul să zică că nici vorbă, totul e în regulă, și mai ales legal? O da.

Dar așa cum vedeți în analiza #presshub (link în comentariu) proiectul conține o serie de elemente dubioase deja din scriere.

Cum a fost deprioritizat forțat trenul metropolitan, ca să nu mai fie “fezabil” – față de “metrou”, firește? Știm.

Cum bagă licitația cuie în talpa ofertantului, incl. descărcarea arheologică și organizarea traficului în timpul unui șantier care dă peste cap tot orașul? Știm.

Cum de fapt avizele nu sunt finale (lucru între dinți recunscut de Boc), și o grămadă sunt date “de principiu”? Știm.

Și ei știu.

Hai încă 45 de zile – deci început de iuliie (!) pentru o licitație care oricum a fost lansată mult prea târziu, ca să mai prindă ceva finanțare, măcar banii ăia din PNRR.

Ah da, chiar. Banii. Care oricum nu-i avem, nici măcar o cincime din cât ar trebui.

Hai înainte! Cătă “next levăl”, Cluj-Napoca.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE