In vizor

„Ştiinţa” se extinde-n Lomb. Măcar de această dată sperăm că nu este vorba despre ştiinţa de a da bani pe concursuri „de soluţii” pe un teren care o ia la vale

Joi, 23 iunie 2022, de la ora 14, va avea loc o conferință de presă în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii concursului de soluții Science Campus Cluj-Napoca. Conferința de presa se va desfășura la Casino – Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și va fi transmisă live pe pagina de Facebook Municipiul Cluj-Napoca. 17 proiecte au fost înscrise în Concursul internațional de soluții Science Campus Cluj-Napoca cu scopul de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj — ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării.

Autoritatea contractantă a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea Babeș-Bolyai, iar concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania a OAR.

Având în vedere că locaţia este în Lomb, lângă fabricile de sinecuri politice CREIC şi TEAM, sperăm ca măcar de această dată specilaiştii care vor câştiga acest concurs să fi prevăzut faptul că acel teren curge, este instabil şi să ţină cont de faptul că municipalităţii emilbociene i-au trebuit peste 5 ani să realizete acolo un drum de acces de 1,7 km – melc să fi fost şi se târa mai iute ca lucrările.

„Acest proiect va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii. Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare. Este de datoria noastră să oferim în continuare avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Zona a mai atras „fonduri europene” pe care le-am returnat cu voioşie din banii noştri, aşa că luaţi declaraţia cu circumspecţia de rigoare.

Nu pricepem de ce rectorul UBB Cluj-Napoca, Daniel David, s-a lăsat atras în această aventură din care Emil Boc suge PR politic şi atât?