In vizor

Știind că va rezolva problema deșeurilor de la Pata Rât cândva, la Paștele Cailor, CJ Cluj mai trage de timp și solicită revizuirea acordului de mediu pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Ziar de Cluj pregătește un material prin care vă va demonstra acest lucru: tragerea de timp, lipsa de soluții viabile pentru rezolvarea problemei șamd, fix cu documentația depusă de CJ Cluj spre consultare publică când cu ocazia solicitării autorizației de mediu pentru punerea în funcțiune a Stației de Osmoză inversă de la Pata Rât.

 

CITEȘTE:  Doar ieri CJ Cluj a postat pe site-ul instituției solicitarea de autorizare de mediu pentru remedierea dezastrului ecologic de la Pata Rât. Numai mânat de la spate de articolele din Ziar de Cluj știe Tișe să-și facă datoria?

 

REAMINTIM: ACEASTĂ DOCUMENTAȚIE A FOST DEPUSĂ ÎN LUNA MARTIE 2018, DEȘI ALIN TIȘE, PREȘEDINTELE CJ CLUJ A PROMIS FERM CĂ STAȚIA VA FI FUNCȚIONALĂ, ÎN FIECARE LUNĂ, CU ÎNCEPERE DIN NOIEMBRIE ANUL TRECUT! ORI, FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE MEDIU – ȘI ȘTIA CĂ NU ARE AUTORIZAȚIE DE MEDIU – STAȚIA DE OSMOZĂ NU PUTEA FI PORNITĂ.

 

CITEȘTE: Stația de Osmoză inversă de la Pata Rât – un proiect blocat de birocrație

CITEȘTE:  Nimic nou pe frontul levigatului de la Pata Rât. Stația de epurare stă, noi cu drag plătim!

 

“Consiliul Judeţean Cluj anunţă publicul interesat asupra luării deciziei de revizuire acord de mediu pentru proiectul de modificare a proiectului: „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul  Cluj” (Optimizarea lucrărilor de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri municipale Gherla, Huedin şi Turda). Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Cluj.

Pe 2 martie, Consiliul Judeţean a postat pe site-ul instituţiei un anunţ privind solicitarea acordului de mediu pentru staţia de epurare.

“Consiliul Judeţean Cluj a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul «Lucrări în regim de urgenţă la depozitul neconform de deşeuri Pata Rât – staţie de osmoză inversă» (staţie de epurare levigat pentru eliminarea poluării stabilită în urma declarării situaţiei de urgenţă conform hotărârii Comitetului Judeţean pentu Situaţii de Urgenţă Cluj din 8 spetembrie 2017) pe teren situat în judeţul Cluj, municipiul Cluj-Napoca şi comuna Apahida”, se arăta în documentul care poartă semnătura preşedintelui Alin Tişe.

 

CITEȘTE:  Levigatul curge cât timp proiectul CJ pentru Stația de Osmoză poate fi consultat doar teoretic. “Observații“ cu privire la “planul“ lui Tișe

 

Deocamdată, un lucru este cert: avem de-a face cu niște mincinoși plătiți din bani publici care, după mai multe luni în care nu au întocmit documentele necesare pentru rezolvarea problemelor de poluare de la vechea rampă de gunoi de la Pata Pât, la două săptămâni după ce au cerut o autorizație de mediu, vin și solicită revizuirea acordului de mediu pentru respectiva zonă (nu vă lăsați amăgiți că se solicită pentru CMID!).

Staţia de epurare nu a funcţionat nici măcar un minut, nu va funcționa în curând (poate niciodată), între timp, poluarea cu levigat se extinde.

 

CITEȘTE:  Cum s-au levigat pe problema de la Pata Rât autoritățile județene. Tișe minte de îngheață levigatul, funcționarii de presă fac plecăciuni la portofele și răspândesc minciuna

 

Ziar de Cluj revine cu un material prin care vă va “traduce” planșele depuse la cererea de autorzație de mediu pentru Stația de Osmoză inversă de la Pata Rât prin care vă va demonstra cvasi-imposibilitatea lucrării pe care CJ Cluj zice că s-a înhămat să o facă. Săpătură în deșeuri? La adâncimi sub limita de îngheț. Și unde? Fix în zona care deja s-a deplasat spre Centura de Diamant punând-o în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *