In vizor

Ștefania Ferencz, secretar general din Ministerul de Interne, eliberată din funcție la cerere. La a cui cerere, că era detașată în funcție pentru 6 luni?

Din categoria: N-a dansat decât în vară: Ștefania Gabriella Ferencz, secretar general în Ministerul de Interne, a fost eliberată din funcție la cerere, începând cu data de 1 septembrie, se arată într-o decizie publicată în Monitorul Oficial. În decizie se mai arată că Ștefania Ferencz ”predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile” după 1 septembrie (deh, este o formulare standardizată, la fel ”preda„ și la DECIZIA nr. 157 din 11 martie 2020, și la DECIZIA nr. 58 din 18 ianuarie 2021 șamd). Cam toți prim miniștrii PNL-PSD au avut-o în vârful pixului lor la nominalizări prin detașare.  Așa că, din detașare în detașare, s-ar putea să se întoarcă la post la Cluj-Napoca.

Ferencz a fost numită secretar general în ianuarie 2021, când ministru de interne era Lucian Bode. A fost șefa de cabinet a premierului Emil Boc în perioada 2009 – 2012, apoi secretar general adjunct al guvernului, iar în 2014 a revenit la Cluj ca director general în primăria condusă de Emil Boc.

Întrebarea care se pune este ”la a cui cerere”, că, conform altui act normativ publicat în Monotorul Oficial din data de 27 iulie 2023, semnat de Marcel Ciolacu, ”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Ştefania-Gabriella Ferencz, consilier parlamentar la Parlamentul României – Camera Deputaţilor, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne pentru o perioadă de 6 luni.”. Practic n-a rezistat detașată sub Ciolacu decât 2 luni.

Decizia nr. 313/2023 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare, de către doamna Ştefania-Gabriella Ferencz a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne

Suntem curioși dacă reapare la vechiul loc de muncă de la ”bocăria” Cluj-Napoca…

Oricum nu o plângem, rămâne cu veniturile din cele circa și ceva 23 de AGA și Consilii de Administrație în care a fost vârâtă politic. Doar de 20 de ani este o abonată a abanilor publici din funcții publice și consilii de administrație. Nu o zicem numai noi, o zice și presa centrală.

CITEȘTE ȘI:

„Libertatea” confirmă anchetele Ziar de Cluj: „Ştefania Ferencz, de 20 de ani abonată la funcții la stat, consilii de administrație și mii de euro pe lună”. Lăcomia favoritei lui Boc depăşeşte orice imaginaţie

CITEȘTE ȘI:

Ștefania Ferencz va primi o şapcă de bani despăgubiri de la ASF

stefania ferencz
Sursa: Monitorul Oficial