Politica

Ștefan Gadola: Cristian Bordei se uita la site-uri porno cât era angajat la Energobit

Alegerea lui Cristian Bordei pe primul loc la Senat pe lista USR-PLUS Cluj a determinat nemulţumiri în aripa USR-istă a alianţei. Viitorul senator este desfiinţat de un fost angajator de-al său, omul de afaceri clujean Ştefan Gadola, cofondatorul Energobit, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de energie din România.

„O mare dezamăgire USR-PLUS! Sunteţi penibili! Am crezut că veţi propune oameni de caracter, de valoare! Dar aţi ales non-valori. De ce nu aţi cerut referinţe despre cei pe care i-aţi ales? Aţi votat… catastrofe pentru senatori! Dar nu îmi fac griji, veţi dispărea rapid pe votul vostru! Mare dezamăgire!” – acesta este mesajul postat pe Facebook de Ştefan Gadola în momentul în care s-au făcut publice rezultatele alegerilor interne din alianţă.

Contactat de Adevărul, Gadola a relatat că s-a referit la Cristian Bordei, un fost angajat al companiei Energobit, despre care spune că „în cadrul companiei nu a avut nicio performanţă, din contră a fost un angajat comod astfel că firma a decis să-l concedieze.”

Omul de afaceri a precizat că demersul de concediere nu s-a făcut direct ci printr-o reorganizare, în urma căreia postul ocupat de Bordei a fost desfiinţat.

„Întrucât colegii care s-au ocupat de reorganizare au omis anumite proceduri birocratice, Bordei a dat în judecată compania şi a câştigat 12 salarii”, a precizat Gadola pentru Adevărul.

Omul de afaceri consideră că gestul acestuia a fost „o obrăznicie”, deoarece demersul companiei a fost determinat de faptul că angajatul nu avea performanţă.

„De ce să nu poţi da afară un angajat care nu corespunde? În plus, în timpul serviciului, acesta se uita la site-uri interzise minorilor. Ca sa fiu mai concis: era 80% din timp pe site-uri interzise minorilor. Şi pot proba aceste afirmaţii”, spune Gadola.

Cristian Bordei, într-un răspuns formulat pentru Adevărul a precizat despre litigiul cu Energobit:

„Motivul încetării iniţiale a contractului de muncă a fost un proces de reorganizare şi restructurare a postului. Eu am considerat că acest proces şi comunicarea premergătoare şi aferentă acestuia au fost incorecte şi am deschis litigiul de muncă. În cadrul acestuia fiecare parte şi-a putut prezenta poziţia, argumentele şi probatoriul. Daca nu mă înşel, pe parcursul procesului au fost solicitate inclusiv evaluările care mi-au fost făcute în cadrul firmei. Instanţa mi-a dat dreptate în fond şi a menţinut soluţia şi în apel. Ca urmare, prin sentinţă definitivă s-a impus reangajarea mea pe o poziţie similara cu cea de la momentul încetării contractului de muncă. După reangajare mi-am dat imediat demisia. Deci, din punct de vedere legal, plecarea mea din firmă s-a făcut prin demisie. Şi nu păstrarea unui loc de munca, în sine, a fost obiectul acestui litigiu.” 

Legat de acuzaţiile privind activităţile pe care le avea în timpul serviciului, Bordei a susţinut: „Nu văd ce ar mai fi de comentat. Eu nu am fost nici ruda, nici pila nimănui, deci nu văd cum aş fi putut rezista şi avea anumite funcţii timp de 10-11 ani într-o companie fără să fac nimic toată ziua.” 

Într-adevăr, Cristian Bordei a lucrat mai bine de 10 ani în funcţii de conducere la Energobit: 

2006-2009- Şef Departament export, EnergoBit Prod SRl Jibou

2009-2011- Director Achizişii, EnergoBit Prod SRL Jibou

2011-2014 – Director achiziţii EnergoBit Group SA

2014-2018 – Manager Export, EnergoBit SA

Într-un răspuns oficial pentru Alianţa USR PLUS, Ştefan Gadola, în calitate de director general al EnergoBit, a arătat:

„Cu toate că domnul Cristian Bordei a avut un parcurs profesional de lungă durată în cadrul Grupului energoBit, schimbând mai multe funcţii şi activităţi, considerăm că a existat o incompatibilitate cu standardele de performanţă ale Grupului EnergoBit, precum şi cu aşteptările noastre legate de responsabilităţile avute în funcţiile ocupate”.

„Despre Dl. Bordei nu ştiu prea multe, nu a fost deloc vizibil pe grupul comun de Facebook USR-Plus, pe care comunicăm intern şi nici în spaţiul public. Dezbaterile organizate intern n-au prea fost dezbateri, ca să poţi cunoaşte candidaţii pe parcursul lor. Am citit CV-ul, dar eu sunt cercetător, nu mă pricep la management. Ce m-a frapat a fost că nu se vede niciunde în acel CV preocuparea pentru problemele comunităţii. Ce garanţie am eu respectiva persoană va fi preocupată de binele cetăţeanului dacă va ajunge într-o funcţie de demnitate publică în Senatul României? S-a ales cum s-a ales la Plus, poate statutar, dar nu moral, din punctul meu de vedere. Nu voi vorbi despre asta, ce s-a întâmplat este deja public pe grupul de FB „Clujul Civic”. Au fost scoşi din joc oameni ca Goţiu şi Ungureanu, care au demonstrat cu prisosinţă că şi-au meritat funcţiile de parlamentari. Îmi doresc foarte mult ca proiectele lor să continue, îmi doresc ca lupta cu mafia lemnului şi mafia din spitale să continue!”, susţine Dana Peca, unul dintre membrii aripii USR a alianţei.

În mediile USR-PLUS a circulat intens zilele acestea o postare pe blog a specialistului în marketing Doru Şupeală, „Dubiosul domn Bordei: problemele de credibilitate ale unui personaj care se vrea senator USRPlus de Cluj”. Şupeală spune că postarea sa este un articol de opinie şi atitudine al unui cetăţean care susţine activ, încă de la apariţie, „noua ofertă politică generată de protestele din stradă, de după Roşia Montană, Colectiv şi Ordonanţa 13.”

Şupeală analizează în postare în detaliu CV-ul şi evidenţiază câteva probleme.

Citește și:

Dubiosul domn Bordei: problemele de credibilitate ale unui personaj care se vrea senator USRPlus de Cluj

În postarea lui Doru Şupeală se mai face referire la activitatea publică a lui Bodrei: „Am încercat să găsesc referinţe online despre activitatea cetăţeanului Cristian Bordei în spaţiul public, în societatea civilă. În afara ştirilor publicate recent de presa regională şi naţională, în care acest domn este în unanimitate considerat un ”no-name”, nu există nicio altă referire la ilustra persoană. Singurele referinţe sunt conturile sale de pe Linkedin şi Facebook, care ne dezvăluie o persoană extrem de discretă şi foarte puţin comunicativă, care se mărgineşte la a oferi câte un Like sau un scurt comentariu, ici-colo, la postări mai degrabă uşurele despre fitness, fashion şi impactul pandemiei. Nimic despre calitatea domniei-sale de candidat, nicio pagină oficială în care să ne explice viziunea, programul, perspectivele şi iniţiativele sale politice.” 

Reporterul Adevărul l-a întrebat pe Cristian Bordei despre activitatea politică pe care acesta a avută. Iată răspunsul său: „În 2011 –2012 am fost membru pentru scurte perioade în Noua Republică, respectiv Forţa Civică. Acestea formaţiuni au părut la momentul respectiv alternative noi, de dreapta, la partidele existente. S-au dovedit a fi, mai degrabă, vehicule pentru un lider, ceea ce este contrat principiilor mele, şi m-am retras. Între timp, au şi dispărut. Credeam atunci ca implicarea mea politica s-a terminat, dar asta s-a schimbat odată cu apariţia lui Dacian Cioloş şi a guvernului sau tehnocrat. Am aderat cu încredere la noua formaţiune politică, unde am găsit oameni de valoare si cu principii, specialişti din diferite domenii. Am început acest nou proiect înconjurat de oameni dedicaţi schimbării vechii clase politice, m-am implicat, iar acum mă aflu în fata acestei noi provocări, de a candida la Senat, de unde sunt convins ca pot ajuta mult mai mult societatea.”

Despre activitatea din PLUS, Cristian Bordei spune: „m-am implicat în departamentul de politici publice, atât la nivel local cat si la nivel naţional. Mă identific cu programul de guvernare a Alinţei USRPLUS, recent finalizat. Care presupune, pe de o parte, eficientizarea şi optimizarea funcţionarii statului roman, stoparea risipei banului public şi corectarea gravelor dezechilibre bugetare, legislative şi de alta natura produse de guvernările precedente PSD-ALDE. Şi pe de alta parte modernizarea sistemului de educaţie, a celui de sănătate, protejarea pădurilor, a mediului şi a biodiversităţii, introducerea echitaţii în sistemul de pensii, finalizarea marilor proiecte de infrastructura, dezvoltarea economică sustenabilă etc”.

Despre priorităţile lui în calitate de senator, viitorul parlamentar Cristian Bordei susţine că îşi propune să se axeze pe legislaţia necesară dezvoltării economice şi a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *