Din oras

Stau in frig de cateva ore pentru a-si primi mancarea. Primaria a "rezolvat" problemele de la distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

Sute de persoane stau, in acest moment, in frig, la coada ce se intinde pe zeci de metri, pentru a primi ajutorele alimentare de la UE. Asta dupa ce ieri reprezentantii autoritatilor locale au anuntat ca nu mai exista nicio problema la distributia alimentelor.

Oamenii se inghesuie sa ajunga mai repede in fata de cateva ore bune. O batranica spune ca a inaintat doar 10 metri la coada in doua ore bune. Acum sta pe un europalet, picioarele nu o mai ajuta.

“Nu pot sa mai stau in picioare, am proteze. E frig si ma dor, asa ca stau aici pana o sa-mi ajunga randul langa usa. Imi tine o fata locul la coada, dar nici ea nu mai poate, saraca”, spune femeia.

A evitat sa vina ieri, pentru ca a sunat la Primarie si i s-a spus ca va fi aglomeratie.

“Am venit astazi si e la fel. Nu ma aseptam sa ajung si sa intru direct, nu ma plangeam nici daca stateam o ora la coada. Dar sa stai cate trei, patru ore e inuman”, mai spune femeia.


Reprezentantii municipalitatii sustin insa ca nu exista probleme in ceea ce priveste distributia alimentelor. Paul Cimpean, seful Serviciului de Achizitii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala (DASM) a Primariei spune ca 100 de oameni isi primesc pachetele in maximum 40 de minute.

“Daca sunt 100 de persoane la coada, pot sa garantez, daca nu mai vine nimeni, ca oamenii aia isi primesc alimentele in 30, maximum 40 de minute. Dar oamenii tot vin. Eu sunt acum la punctul de distrbutie de pe Calea Baciului si aici nu e nimeni la coada. Oamenii vin, isi iau pachetele si pleaca imediat”, a declarat Cimpean pentru Ziar de Cluj.

Distribuirea alimentelor de la UE se realizeaza din doua puncte de distributie, care au fost stabilite pe baza repartitiei zonale a municipiului, utilizate si pentru serviciile de salubrizare menajera, astfel incat cetatenilor sa le fie mai usor sa identifice carei zone apartin si carui centru de distributie sa i se adreseze.

Centrul de distributie numarul 1, pe str. Calea Baciului nr. 18, deserveste cartierele Zorilor, Manastur, Grigorescu, Dambu Rotund si o parte din zona centrala. Centrul de distributie numarul 2, pe bulevardul Muncii nr. 8 este pentru cartierele Gheorgheni, Marasti, Someseni, Iris-Bulgaria si o parte din zona centrala.

Cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoana este ambalata in doua cutii, iar o cutie contine trei kilograme de faina alba, paste fainoase, doua kilograme de ulei, doua de zahar, trei de faina de porumb, patru conserve din carne de porc, trei conserve din carne de vita si o conserva de pate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *