Din oras

Sistemul de supraveghere video al orasului va fi imbunatatit

Primaria vrea sa cheltuie 20.000 de euro pentru a achizitiona un soft pentru cresterea eficientei sistemului de supraveghere video a domeniului public din Cluj-Napoca. Sistemul de camere a fost amplasat de Electrogrup, societatea care a castigat licitatia din 2010, si careia Primaria ii plateste chirie pentru echipament. Cu toate ca exista peste 200 de astfel de camere de supraveghere  in oras de cele mai multe ori autorii unor acte antisociale precum vandalizarea cladirilor sau a mobilierului urban scapa neidentificati. Noul soft, care urmeaza sa fie cumparat cu peste 90.000 de lei ar trebui sa confere o calitate mai buna a imaginilor.

“Se doreste achizitionarea unui sistem hardware si software necesar pentru consultare si valorificarea conform legii a imaginilor de supraveghere de pe domeniul public in anumite situatii impuse de obiectiv pentru investigarea, analizarea, imbunatatirea calitatii acestor imagini sau efectuarea unor determinari cantitative pe imagini care sa conduca la identificarea unor persoane care savarsesc fapte antisociale pe raza municipiului”, se arata in caietul de sarcini.

Practic noul soft va avea un program stand-alone (independent) pentru investigarea forensic (criminalistica) a probelor imagine si video. Va permite realizarea de masuratori 3D in imagini si va avea functii de “editare si manipulare a imaginilor (selectie, crop, scalare, rotatie, conversie de culori), ajustari de contrast, stralucire, curbe de intensitate, imbunatatirea detaliilor, reducerea zgomotului, stabilizare, superrezolutie, corectia estomparii de defocalizare, de miscare si de turbulenta precum si posibiliatea de a procesa fisierele video in format nativ ale sistemelor de supraveghere video care folosesc Milestone Xprotect, fara conversie sau pierderi calitative”.

Se va asigura actualizarea softului timp de un an de la instalarea initiala a acestuia. Ofertele pot fi depuse pana in 19 ianuarie.

Primaria plateste o chirie lunara de 179 de lei pentru fiecare camera de supraveghere din oras, ajungand la suma de aproximativ 430.000 de lei pe an. Contractul cu Electrogrup in 2010 s-a incheiat pe o perioada de sapte ani.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *