De cartier

Stație de autobuz inundată. Apa țâșnește dintr-un chioșc sigilat de Primărie – FOTO

Chioșcurile dezafectate de alimentație publică și de vânzare bilete din stațiile de autobuz din oraș au devenit adevărate capcane. Ziar de Cluj v-a arătat până acum nenumărate astfel de situații din toate cartierele. Astăzi, serialul continuă cu un nou episod din cartierul Gheorgheni – stația de autobuz din capătul străzii Unirii.

Din chioșcul scos din uz, sigilat de către Primărie, ies valuri de apă, după ce o țeavă de apă s-a spart, probabil din cauza temperaturilor scăzute. În mod cert este vorba despre o țeavă racordată la rețeaua de apă care alimenta cu chioșcul respectiv. Din cauza temperaturilor scăzute, apa a înghețat, altfel toată stația ar fi fost inundată.

Ziar de Cluj a semnalat avaria la Compania de Apă Someș. Reprezentanții companiei au declarat că vor trimite o echipă la fața locului pentru a verifica și remedia problema. Accesul în chioșc este însă o problemă din moment ce este sigiliat de către Primărie.

La aproape un an de la declarațiile conducerii Primăriei și Companiei de Transport Public Cluj-Napoca privind modernizarea stațiilor, a fost publicat un anunț privind licitația pentru proiectare, realizare Studiu Fezabilitate și obținerea Documentației de Autorizare a Lucrărilor de Intervenție pentru modernizarea a 11 stații de autobuz. Valoarea acordului cadru este de aproape 250.000 lei (50.000 euro). Pe listă se află și stația de autobuz inundată.

„Având în vedere faptul că stațiile existente pe locațiile enumerate mai sus nu mai corespund din punct de vedere estetic și tehnic și sunt uzate moral, este necesar că acestea să fie gândite astfel încât din punct de vedere tehnic și operațional să se alinieze la standardele internaționale în domeniu”, scrie în caietul de sarcini.

UPDATE ORA 15.00

În jurul orei 13.00, o echipă a Companiei de Apă Someș a remediat problema. A fost vorba despre un branșament înghețat pe rețeaua interioară a clientului (în gheretă). 

Citește și:

11 stații de autobuz care acum arată jalnic vor fi modernizate. Deocamdată se caută idei pentru reamenajarea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *