Reportaj

Stația de autobuz de la Podul IRA, premiată cu locul I la un concurs internațional de duhoare și răspândire de molime – FOTO & VIDEO

Ziar de Cluj revine cu un nou episod despre acele stații de autobuz din oraș, care au ajuns într-un asemenea hal încât și cele mai grozave epitete pălesc pe lângă imaginea reală pe care o oferă aceste locuri. În multe stații au fost închise tonetele de vânzare a biletelor, dar și chioșcurile alimentare și barurile, ca urmare a expirării contractelor de concesiune. Primăria are în plan modernizarea lor, dar până atunci clujenii așteaptă autobuzul în spații mizere, de care se bucură doar șobolanii, boschetarii și cei atrași de estetica urâtului.

Citește și:

Circulăm cu autobuze electrice, dar așteptăm busul în stații ruină, relicve ale anilor ’90 – FOTO

Astăzi vă prezentăm inegalabila stație de autobuz de pe strada Aurel Vlaicu, de la Podul IRA. Atât ghișeul de vânzare a biletelor cât și barurile au fost închise în urmă cu mai bine de o jumătate de an. Partea dinspre stradă nu impresionează aproape deloc. Arată ca orice alt loc părăsit, uitat de timp. Pe ici colo, vegetația și-a făcut loc prin beton, afișele se desprind pe la colțuri, iar pereții au devenit locul potrivit pentru grafferi să își expună talentul.

Imaginea care îți întoarce stomacul pe dos este, unde altundeva, dacă nu în dos. Cobori scările și când ajungi jos, la ultima treaptă ești lovit direct în nări de un excrement uman cu hârtie igienică pe post de garnitură.

Acesta este însă doar preludiul. Adevăratul show începe în fostele toalete și în fostele spații de depozitare ale barurilor. Deși încăperile au fost închise bine, boschetarii au spart lacătele și geamurile, au smuls ușile și și-au încropit un loc perfect pentru băut și răhățit. Mirosul nici nu poate fi descris în cuvinte. Tudor Arghezi și alți poeți de talia lui s-ar fi descurcat excelent, dar noi am rămas muți, cu micul dejun urcat din stomac în gât.

Oamenii străzii nu s-au mulțumit doar să bea, să urineze și să se răhățească. Au și distrus cum au putut ei mai bine tot ce au găsit întreg: frigidere, dulapuri, pereți.

Până la modernizarea acestei stații de autobuz, Primăria ar putea să o înscrie la un concurs de duhoare și răspândire a celor mai dure molime. Mirosul de putregai, excremente și urină combinat cu imaginea post-apocaliptică cu greu își găsește concurență.

Lăsând glumele cu iz de rahat și urină, poate nu ar strica ca (cacofonie intenționată, în ton cu aspectul locului) până la modernizarea stațiilor de autobuz, Primăria să facă o dezinfecție a spațiilor din stația de la Podul IRA.

Atât primarul Emil Boc cât și reprezentanții Biroului Mass-Media au transmis că stațiile de autobuz vor fi modernizate. Când? Vom vedea.

„În cadrul Comisiei de verificare a terenurilor propuse pentru obiectivele de investiții au fost luate în discuție stațiile multifuncționale preluate în proprietatea privată a municipiului ca urmare a încetării contractelor de concesiune. Pentru aceste stații urmează să fie lansată o procedură de achiziție pentru elaborare expertize tehnice și studii de fezabilitate în vederea modernizării acestora”, au transmis reprezentanții Primăriei, la solicitarea Ziar de Cluj.

Citește și:

Ce se întâmplă cu stațiile de autobuz ruine din oraș. De mai multe luni, chioșcuri și tonete distruse ocupă degeaba terenul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *