Politica

Statele Unite și Anglia interzic importurile de energie din Rusia

Scris de 535

Statele Unite interzic toate importurile de petrol și gaze din Rusia, ca răspuns la invazia declanșată de Moscova în Ucraina, a anunțat marți președintele american Joe Biden într-o conferință de presă.

El a precizat că a luat acestă decizie după consultări cu aliații europeni.

Biden a spus că vor exista costuri și în Statele Unite, pentru că „a apăra libertatea costă”.

Prin această decizie, „poporul american dă o altă lovitură puternică” regimului lui Putin, a afirmat Biden.

„Nu vom participa la subvenționarea războiului lui Putin,” a continuat președintele american.

Prețul benzinei în SUA a crescut cu 65 de cenți de când Rusia a anunțat războiul și va continua să crească, odată cu acțiunile anunțate de astăzi de SUA, potrivit lui. Una din măsurile luate pentru a contracara o scumpire continuă va fi eliberarea a 60 de miliarde de barili de petroli, după cum a fost anunțat încă de săptămâna trecută, a spus Biden.

Președintele american a spus că rubla rusească a scăzut cu 50% de când Vladimir Putin a anunțat războiul în Ucraina. O rublă valorează mai puțin de un penny american, a menționat el.

Conform Politico.ro, înainte de anunțul președintelui american, Marea Britanie a anunțat că va interzice importul de petrol din Rusia în semn de protest faţă de invazia asupra Ucrainei.

Marea Britanie va stopa până la finalul anului 2022 importurile de petrol din Rusia, ca represalii față de invadarea Ucrainei, a anunțat marți ministrul britanic Kwasi Kwarteng, potrivit Le Figaro.

Interdicţia va avea o perioadă de pregătire de câteva luni pentru a permite pieţei globale să se adapteze şi pentru a împiedica oamenii să cumpere carburant din cauza panicii, au mai spus oficialii britanici. Miniştrii vor sublinia faptul că cetăţenii nu trebuie să se aprovizioneze cu combustibil, deoarece petrolul din Rusia este o parte infimă din totalul energetic al Marii Britanii.

Anunţul este de fapt un protest politic faţă de invazia rusă în Ucraina, în încercarea de a exercita presiuni asupra preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Nu va exista o interdicţie a gazelor ruseşti în acelaşi timp, dar oficialii au confirmat că guvernul Marii Britanii încă discută această chestiune.

UE încă se mai codește

Cu toate acestea, anunţul UE cu privire la o interdicţie similară pare să fie tot mai puţin probabil, din cauza temerilor legate de creşterea inflaţiei şi de eventuale represalii din partea Rusiei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE