Sanatate

Start „Donează sânge! Fii erou!”. Cum puteți participa la campania studenților mediciniști

În perioada 6-10 mai, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, are loc o nouă ediție a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”, o inițiativă a Organizației Studenților Mediciniști din Cluj.

„Evenimentele nefavorabile care au loc în fiecare zi ne demonstrează că ne confruntăm cu un deficit major de donatori de sânge atât la nivel local, cât și la nivel național. Am observat creșterea nevoii de sânge în multe arii medicale: boli oncologice, boli hematologice, diverse intervenții chirurgical și urgențe, precum și lipsa educației populației generale cu privire la actul donării de sânge și o scădere a influxului de noi donatori de sânge”, transmit reprezentanții OSM Cluj.

Anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine. România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge. Doar 3% din populaţia adultă (cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani) donează sânge.

„Sesizând lipsuri majore cu privire la informațiile pe care le deține populația generală cu privire la actul donării de sânge, am început demersurile pentru a susține prezentări ale proiectului în cadrul școlilor, facultăților și intituțiilor clujene, menite să sensibilizeze și să informeze tinerii cu privire la nevoia constantă de sânge și beneficiile de care dispun în urma actului donării de sânge, precum și distribuirea pe rețelele de socializare a unor broșuri informative. Considerăm necesare aceste evenimente, deoarece ca studenți mediciniști credem că putem ameliora aceste neajunsuri ale sistemului transfuzional din România”, au mai precizat reprezentanții OSM Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *