„Consiliul de Administratie al SSIF Broker SA analizeaza in prezent posibilitatea realizarii unei fuziuni cu societatea de servicii financiare BT Securities SA, din Cluj Napoca, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania”, spunea conducerea SSIF Broker intr-un comunicat pompos remis presei in octombrie 2013.
Ei bine, suntem in masura sa anuntam conducerea SSIF Broker ca poate sa analizeze pana la Pastele CNVM-ului oportunitatea acestei tranzactii, caci afacerea s-a cam „racit”. Surse foarte bune din BT Securities ne-au informat ca negocierile sunt puse pe „hold” si ca sunt foarte slabe sanse sa se mai intample ceva, caci SSIF Broker este intr-o situatie foarte proasta atat din punct de vedere financiar, cu multe milioane de lei provizionate pentru despagubiri, cat si ca imagine.
Dupa scandalul de inselaciune din 2009, cand o directoare a sucrsale Deva a SSIF Broker SA a inselat clientii cu 2 milioane de euro, a urmat scandalul de frauda de acum cateva saptamani al firmei de brokeraj Harinvest unde din nou a aparut si numele SSIF Broker.
Scandalul legat de SSIF Harinvest a izbucnit la finele anului trecut, dupa ce s-a aflat ca persoane relevante din cadrul societatii de brokeraj au intrat abuziv in conturile clientilor pentru a acoperi pierderi aparute pe pozitii deschise pe produse structurate. Contrapartea principală a acestor tranzactii au reprezentat-o market-makerii respectivelor instrumente financiare, Banca Comercială Romană si SSIF Broker Cluj care au decis sa amane exercitarea optiunilor si după expirarea maturitatilor. Rastimpul oferit de BCR si Broker a fost folosit de conducerea Harinvest pentru a devaliza conturile clientilor.
„Dupa faza cu Harinvest, orice discutie e inutila. SSIF Broker are foarte putine sanse in viitor. Nu mai are nimeni incredere in ei, dupa garnituri de managament incompetente, dupa atatea scandaluri de frauda. Putea fi un exercitiu corect de consolidare intre BT Securities si ei, dar cu asemenea tinichele…”, ne-a declarat o sursa de top din BT Securities.