Anchete

SRR afirmă că implementarea proiectului prin care Radio Cluj poate fi ascultat și prin telefon nu a costat nimic. Cine și de ce lucrează pro bono pentru radioul public?

Scris de 114

Radio Cluj poate fi ascultat şi pe telefonul mobil și fix, începând cu 16 august 2016, la numărul 031 504 0456, apel cu tarif normal. Ziar de Cluj s-a întrebat care este utilitatea acestei facilități, câți ascultători prin telefon a avut Radio Cluj până în prezent, cât a costat implementarea acestui sistem, care sunt costurile de întreținere și dacă este justificată implementarea unui asemenea sistem, dat fiind faptul că e greu de crezut că ar sta cineva vreodată să asculte Radio Cluj apelând un număr de telefon, dacă luăm în considerare audiența și așa scăzută a acestui post de radio.

Întrebările noastre le-am adresat reprezentanților Societății Române de Radiodifuziune, iar răspunsul primit este unul neverosimil, care ridică doar alte și alte semne de întrebare:

„Programele Radio Cluj pot fi ascultate apelând numărul de telefon indicat de dumneavoastră și din rețelele fixe de telefonie, nu numai din rețelele de telefonie mobilă.

Nu au existat costuri pentru implementarea acestui proiect.

Nu sunt costuri de întreținere (mentenanță) a sistemului.

Ascultarea posturilor de radio pe telefon reprezintă încă o posibilitate de recepție a programelor Societății Române de Radiodifuziune (SRR), față de cele cunoscute deja, on air sau online.

De la înființare și până în prezent, numărul total de apeluri pentru Radio Cluj a fost de 2752.”

Este greu de crezut că sistemul tehnic necesar pentru implementarea acestei modalități de emisie și recepție telefonică a postului regional de radio nu a presupus anumite costuri și ne întrebăm prin ce modalitate a reușit Societatea Română de Radiodifuziune să implementeze gratuit un astfel de proiect care, în plus, nu presupune nici costuri de mentenanță. 

Pentru că nu îi credem pe cuvânt pe reprezentanții SRR, vom continua să punem întrebări, până când aceștia vor reuși să ne lămurească asupra veridicității incredibilelor lor declarații:

Ce mijloace tehnice (hardware și software) au fost necesare pentru implementarea proiectului de difuzare a postului de radio public prin telefon?

Ce firmă a implementat acest proiect, pe baza cărui contract și ce clauze a avut acest contract pro bono pentru SRR?

Vom reveni cu răspunsurile Societății Române de Radiodifuziune.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 16 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE