Anchete

SRR afirmă că implementarea proiectului prin care Radio Cluj poate fi ascultat și prin telefon nu a costat nimic. Cine și de ce lucrează pro bono pentru radioul public?

Radio Cluj poate fi ascultat şi pe telefonul mobil și fix, începând cu 16 august 2016, la numărul 031 504 0456, apel cu tarif normal. Ziar de Cluj s-a întrebat care este utilitatea acestei facilități, câți ascultători prin telefon a avut Radio Cluj până în prezent, cât a costat implementarea acestui sistem, care sunt costurile de întreținere și dacă este justificată implementarea unui asemenea sistem, dat fiind faptul că e greu de crezut că ar sta cineva vreodată să asculte Radio Cluj apelând un număr de telefon, dacă luăm în considerare audiența și așa scăzută a acestui post de radio.

Întrebările noastre le-am adresat reprezentanților Societății Române de Radiodifuziune, iar răspunsul primit este unul neverosimil, care ridică doar alte și alte semne de întrebare:

„Programele Radio Cluj pot fi ascultate apelând numărul de telefon indicat de dumneavoastră și din rețelele fixe de telefonie, nu numai din rețelele de telefonie mobilă.

Nu au existat costuri pentru implementarea acestui proiect.

Nu sunt costuri de întreținere (mentenanță) a sistemului.

Ascultarea posturilor de radio pe telefon reprezintă încă o posibilitate de recepție a programelor Societății Române de Radiodifuziune (SRR), față de cele cunoscute deja, on air sau online.

De la înființare și până în prezent, numărul total de apeluri pentru Radio Cluj a fost de 2752.”

Este greu de crezut că sistemul tehnic necesar pentru implementarea acestei modalități de emisie și recepție telefonică a postului regional de radio nu a presupus anumite costuri și ne întrebăm prin ce modalitate a reușit Societatea Română de Radiodifuziune să implementeze gratuit un astfel de proiect care, în plus, nu presupune nici costuri de mentenanță. 

Pentru că nu îi credem pe cuvânt pe reprezentanții SRR, vom continua să punem întrebări, până când aceștia vor reuși să ne lămurească asupra veridicității incredibilelor lor declarații:

Ce mijloace tehnice (hardware și software) au fost necesare pentru implementarea proiectului de difuzare a postului de radio public prin telefon?

Ce firmă a implementat acest proiect, pe baza cărui contract și ce clauze a avut acest contract pro bono pentru SRR?

Vom reveni cu răspunsurile Societății Române de Radiodifuziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *