Din oras

Sporturi dinamice pentru copii. Escalada, inotul sau lectiile de pian au devenit activitati pentru cei mici

Cursurile dedicate celor mici s-au adaptat in secolul vitezei. Asa se face ca inca de la cateva luni, bebelusii participa, alaturi de parinti, la cursuri de educatie complementara sau inot, iar de la cativa ani se familiarizeaza cu tainele catararii, a echitatiei sau, de ce nu, isi pun pietrele de temelie pentru o cariera de pianist, pictor sau artist handmade.

Primele luni sau chiar ani din viata unui copil nu mai seamana deloc cu ceea ce se intampla inainte de ’90. Inca de la nastere, parintii incearca sa-si indrume copiii catre activitati care sa-i faca mai destepti, mai independenti si care sa-i ajute sa se dezvolte mai frumos. Printre cele mai cunoscute si indragite cursuri dedicate bebelusilor se numara cele de BabySwim, aparute in urma cu cativa ani in Cluj-Napoca. Extrem de populare, aceste cursuri au menirea sa le ofere copiilor inca din primele luni de viata incredere, curaj, precum si o mare libertate a miscarilor in apa, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor psihomotorie extrem de rapida.

Beneficiile dovedite ale acestei activitati au arat ca cei mici pot participa la ore de inot inca de la 4 luni. Pe parcursul orelor nu se pune accent pe invatarea inotului, ci pe buna dipozitie si joc. Parintii, alaturi de bebelus, se bucura de o portie de balaceala care s-a dovedit extrem de utila in dezvoltarea comunicarii nonverbale parinte-copil. Pentru o ora de BabySwim, parintii platesc intre 50 si 70 de lei.

Socializarea se invata

Inca de la 6 luni, cei mici sunt invatati cum sa devina sociabili si cum sa se comporte „in lume”. Cursurile de socializare au menirea sa ii invete pe cei mici, prin intermediul unor jocuri, sa aiba rabdare. Astfel, cei mici invata, de exemplu, ca este indicat sa-si imparta jucariile sau sa stea la coada. Tot pe invatare pune accent si FasTracKids, un set de programe educationale adresat copiilor intre 6 luni si 8 ani. Alaturi de parinti, copiii isi transforma dorinta de a descoperi in pasiune pentru invatare. Tot de la cateva luni, multi bebelusi participa, alatur de parinti, la lectii de limbi straine. Potrivit specialistilor, acestea ii vor ajuta sa invete mult mai usor o limba straina.

Scoala la 3 ani

Dupa ce ajung sa nu mai fie 100% dependenti de mama, cei mici sunt incurajati sa isi descopere talentul care le-ar putea aduce faima. Astfel, incepand de la varsta de trei ani, sunt populare cursurile de pictura sau handmade, precum si orele de pian. O astfel de ora cost in jur de 40 de lei.
O varianta interesanta pentru cei mici sunt si cursurile de catarare. De exemplu, in sala de catarat Centrala de Escalada din Cluj-Napoca, sunt primiti copii incepand de la varsta de trei ani. Un curs de initiere dureaza o luna si este format din 8 sedinte. Dupa absolvire, copiii care doresc si au inclinatie spre acest sport pot participa la un program de antrenament care sa-i pregateasca pentru competitii nationale si internationale.

Expertii in escalada sustin ca in urma unui astfel de curs, copiilor nu le este dezvoltata doar conditia fizica, ci au numai de castigat si in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatii de comunicare, lucrul in echipa si increderea in sine. Totodata, cataratul ii ajuta sa faca fata fricii, stresului si incurajeaza atat autodisciplina cat si responsabilitatea fata de ceilalti si totodata copiii invata sa-si fixeze teluri si sa le indeplineasca. O sedinta de escalada costa intre 20 si 30 de lei, in functie de tipul de abonament ales.

Sursa foto: FasTracKids, BabySwim, Centrul de Escalada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *