Din oras

Spitalul Clujana a intrat în carantină

Spitalul Clujana este cel de-al treilea spital clujean care intră în carantină după Spitalul Județean Cluj și Spitalul de Boli Infecțioase, în contextul infecției cu noul Coronavirus.

”Având în vedere contextul actual privind infecția cu noul Coronavirus, cu riscul apariției infecțiilor cu acest microorganism și cu riscul transmiterii infecțiilor încă din perioada de incubație (de către persoane fără simptomatologie), începând cu data de 25.02 instituim ca măsură de urgență interzicerea accesului vizitatorilor și aparținătorilor la nivelul tuturor secțiilor și compartimentelor Spitalulii Clinic Municipal Cluj-Napoca”, transmite Spitalul.

În Ambulatoriu și în zonele Spitalizare de Zi pacienții care se pot deplasa pe cont propriu vor trebui să meargă singuri cu 15 minute mai repede înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de un singur aparținător.

În Compartimentul de Primiri Urențe pacienții care se pot deplasa pe cont propriu sunt rugați să vină singuri, sau însoțiți de un singur aparținător.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus în România. Sunt 26 de persoane în carantină, 2077 de persoane monitorizate la domiciliu, 32 de probe prelavate aflate în analiză și 137 de apeluri la 112.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *