In vizor

Boc îi calcă pe urme lui Firea: Primăria cumpără 18 stații de autobuz cu acoperiș verde, deși încă mai sunt stații în care clujenii stau în frig și ploaie

Primarul Emil Boc s-a gândit într-un final că cetățenii orașului au nevoie de stații de autobuz decente, asta după ce unele dintre stații abia dacă sunt marcate printr-o plăcuță, nici urmă de refugiu. Au fost nenumărate plângeri din partea clujenilor care toată toamna și iarna au așteptat în frig și în ploaie în stațiile de autobuz. 

Primăria va achiziționa 18 stații de autobuz cu acoperiș verde, astfel încât să existe un refugiu adecvat pentru călătorii care așteapă în stațiile de autobuz. De altefel, și CTP anunța anul trecut că are un proiect care prevede modernizarea a 87 de stații. Noile stații vor costa 631.043.76 lei (134.264 de euro).

Unele stații arată deplorabil, precum Piața Mihai Viteazu și Piața Mărăști, însă Primăria a dat asigurări că toate construcțiile din perioada Funar vor fi demolate și stațiile vor primi o înfățișare europeană. De altfel, o parte dintre stații au fost deja modernizate în cadrul proiectului european de ticketing.

Noile stații cu acoperiș verde sunt formate dintr-o structură metalică galvanizată, acoperișul și pereții se vor realiza din sticlă securizată fără vitrină publicitară și se va monta o bancă pentru șezut. Se vor achiziționa 6 stații cu pereți exteriori și 12 stații fără pereți exteriori.

Ar fi foarte bine ca primăria să folosească aceste stații în zonele unde ele lipsesc cu desăvârșire și nu să le înclocuiască pe cele existente, doar ca să mai aibă Boc alt motiv de laudă.  

Clujenii au făcut multe sesizări pe pagina dedicată a municipalității, atrăgând atenția asupra lipsei refugiului în stații precum stația Tudor Vladimirescu, Travio (capăt Grigorescu) sau stația de la Liceul Pedagogic. 

Acestea sunt doar trei exemple de stații pe care le-au sesizat clujenii, însă sunt și altele. Doar că, după cum îl știm pe Emil Boc, este posibil ca noile stații să fie montate tot în zonele cele mai populate pentru ca Boc să se asigure că sunt admirate de cât mai multe persoane. Dincolo de utilitatea acestor stații, scopul lor este și ca Boc să își facă poze și să se laude cu ele pe Facebook, doar e an electoral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *