Din oras

Spatiile vesnic de inchiriat. Chiriile prea scumpe lasa spatiile comerciale din zona centrala in paragina

Scris de 859

Sunt cateva spatii comerciale in centrul Clujului care isi cauta chiriasi de ani de zile. Vitrinele sunt prafuite, imaginile cu Clujul vechi, obligatorii de afisat in geamurile spatiilor goale, sunt si ele rupte si emana dezinteres si delasare din partea celor care ar trebui sa se ingrijeasca de estetica orasului. Unele spatii sunt goale de atat de mult timp incat nici nu ni se mai pare iesit din comun.

Pe strada Regele Ferdinand, strada comertului in Clujul de odinioara, spatiul in care a functionat cofetaria Photo Cake isi cauta chiriasi de cativa ani. Imaginile care acopera vitrinele au fost desenate cu graffiti.

Cativa pasi mai incolo, restaurantul Prova, si-a tras obloanele dupa putin timp de functionare.

Vizavi, fosta Libraria Universul este goala de ani buni, la fel ca spatiul de langa, unde se vindea hotdog american.

In Piata Unirii, locul in care functiona ceainaria Flowers sta sa cada. Si meshul cu Clujul vechi s-a decolorat in soare de atatia ani, iar bucati din usa au fost rupte. Chiar daca se afla in buricul targului spatiul zace gol de ani buni.

La fel este situatia si cu fosta florarie comunista de pe strada Memorandumului: e in mijlocul orasului, dar zace nefolosita de ani de zile.


Un alt spatiu de inchiriat “istoric” este cel de pe strada Eroilor, unde pana acum cativa ani functiona o alimentara. Acum partial functioneaza aici un magazin second-hand.

Langa, fostul restaurant Luciana inca isi cauta stapani.

“Un motiv pentru care aceste spatii nu se inchiriaza poate fi chiria prea mare pentru perioada asta. Preturile pornesc de la 25 de euro pe metru patrat si pot ajunge pana la 40 de euro metrul patrat. Nu oricine are 3-4.000 de euro pe luna sa dea numai pe chirie. Faptul ca magazinele second hand au spatii foarte mari si in zone bine pozitionate inseamna ca aceste afaceri merg, si isi permit chiriile, pe cand la o activitate de cafenea sau restaurant nu se vinde suficient pentru a ramane cu un beneficiu. Pe de alta parte proprietarii apreciaza ca spatiul ofera mult si din cauza pozitionarii, si probabil nu sunt dispusi sa lase din pretul cerut pe chirie”, a fost de parere Sanda Moldovan, expert imobiliar si presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNIM) Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 2 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 3 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 3 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 4 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 4 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 5 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 5 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
 • Acum 6 hours Analiza
  Dedesubturile scandalului de la Bruxelles. Mihai Tudose, “hărțuirea sexuală” și rotația guvernamentală
 • Acum 6 hours General
  Sile Pușcaș scapă din ghearele justiției clujene. Procesul cu Primăria Cluj-Napoca se mută la Suceava
 • Acum 7 hours Eveniment
  VAL DE PROTESTE ÎN BUCUREȘTI: Continuă greva profesorilor, ies în stradă și sindicaliștii din Sănătate și protestează pentru pensii speciale polițiștii din penitenciare
 • Acum 8 hours Din oras
  Avarie la o conductă de apă din Zorilor! Zeci de străzi au rămas fără apă
 • Acum 1 day In vizor
  DEȘI ÎNCĂ NU L-AU CĂLCAT ÎN COPITE CEI DE LA UNTOLD, gazonul nou-nouț de pe Cluj Arena necesită o reșapare de 10.000 de euro. Așa se fac lucrările de calitate pe bani publici cu firme de casă!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE