FOTOGRAFILA

Spațiile verzi din comuna Florești sunt sacrificate în favoarea blocurilor

Faptul că în Florești se construiește haotic nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate. Însă cu fiecare proiect imobiliar parcă se reduce și mai mult distanța dintre blocuri. O nouă imagine transmisă de locuitorii din Florești arată modul în care pe o fâșie îngustă dintre două rânduri de blocuri vor apărea alte blocuri.

Strada Florilor este de departe cea mai aglomerată și cu cele mai multe construcții haotice din Florești. Datorită numărului mare de locuitori, spațiile verzi ar trebui să fie și ele mai multe. Acestea însă au fost transformate deja în alte proiecte imobiliare, iar cele care mai rezistă vor avea curând aceeași soartă.

Prețurile foarte mari din Cluj-Napoca îi determină în continuare pe mulți să se îndrepte spre comunele situate în vecinătatea municipiului: Florești, Apahida, Baciu.

Locuitorii din Florești acuză administrația locală pentru lipsa de viziune privind spațiile verzi și locurile de joacă pentru copii. Consilierii locali aprobă pe bandă rulantă proiecte imobiliare fără să ia în calcul parcuri și locuri de joacă. Oricum, Floreștiul a fost denumit dormitorul Clujului. Cei mai mulți oameni petrec atât de mult timp în trafic, tot din cauza lipsei de infrastructură, încât ajung acasă doar seara. Totuși, în comună sunt foarte multe familii tinere cu copii, iar spațiile verzi și parcurile sunt o necesitate, nu un moft.

Prețurile mai mici achitate pentru locuințe nu justifică lipsa de viziune și de implicare a autorităților locale.

sursa foto: Facebook/Daniel Meze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *