Analiza

”Șparlamenarii” și-au pus luni ”activitate în teritoriu”, pentru a-și face campanie și în universități

Anul universitar 2022 – 2023 a început luni cu un program neobișnuit pentru parlamentari. Aceștia au avut trecută în program activitate în teritoriu, deși în mod obișnuit această activitate este rezervată zilei de vineri.

Politicienii au intrat în cxampanie electorală, astfel încât mulți dintre ei au participat la deschiderea oficială a noului an universitar.

Cei de la AUR au împrăștiat pliante în care îi îndeamnă pe studenți să abandoneze studiile la SNSPA și să se înscrie în acest partid. Golănașii au nevoie de prostoi needucați să le aducă blidul de mâncare sub nas, nu de oameni educați care să-i vadă în plenitudinea găunoasă a gargarei ”naționaliste” prin care s-au cățărat pe Tricolor.

Membri AUR au distribuit în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, pliante de promovare a partidului în care îi îndeamnă pe studenți să abandoneze studiile la această instituție și să se înscrie în formațiunea lor.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA (știți care-i personajul, acela cu vulpea mama și tata pentru Romulus și Remus -și el un politruc de-al partidului său), acuză că, la ”ordinul” lui George Simion, „a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic”.

”Susținătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partidul AUR”, declară Remus Pricopie, într-un comunicat transmis de SNSPA.

”NU este o noutate faptul că politicienii nedemocrați sunt deranjați de universități, de gândirea critică și cercetările serioase. Pe această logică, duminică, 1 octombrie 2023, într-o emisiune de televiziune, preşedintele AUR George Simion, politician de factură legionară, a amenințat că va veni la sediul SNSPA”, precizează comunicatul.

Mircea Geoană, plasat de un sondaj oarecare pe primul loc în a repeat episodul cu ”Mihaela, dragostea mea”, s- dus la Universitatea Petrol – Gaze Ploiești. Să le împărtășească nițică gargară. Căci numai gargară e ceea ce a scos pe gură într-o facultate dintr-o țară în care nicio universitate nu se află în vreun top al performanței mondiale.

Știți ce e aceea performanță? Să primești, ca Universitate recunoaștere internațională, prin aboslvenții tăi, așa ca ca Universitatea din Szeged (țară tot fost socialistă, actualmente într-o dictatură iliberală).

Co-câștigătoarea Nobel-ului pentru medicină din acest an, Katalin Karikó, e al doilea Nobel care se duce la un absolvent al Universității din Szeged, adică acea universitate fugită de la Bolyai Cluj după Unire, în 1919. Ce a rămas în urmă la medicina din Cluj? Primul nucleu universitar de eugenie și antisemitism „științific”, medical și primele mișcări studențești extremiste din România în favoarea ”numerus clausus” și epurării etnice. Numai după ce s-a afirmat plenar la Cluj (unde-i fain, că-I #fruncea), legionarismul l-a descoperit pe Dumnezeu și Biserica și s-a mutat la Sibiu și la facultatea de Drept din Iași.

Revenind, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a afirmat, la deschiderea anului universitar, că a întâlnit peste tot în lume români bine calificaţi din punct de vedere profesional, subliniind, în acest context, că sunt şcoli şi dascăli buni în România.

”Nu contează atât de mult unde vrei să studiezi, contează cum studiezi şi ce vrei să faci cu ceea ce ai învăţat”, le-a transmis el studenţilor.

”Unde să studiezi, acasă sau afară? Eu vă spun că, de fapt, în cele din urmă, nu contează atât de mult dacă acest stop, la o universitate românească sau la una din străinătate nu reprezintă ultima etapă a desăvârşirii voastre profesionale şi ca lideri. Eu am făcut amândouă: sunt produsul ingineriei româneşti, produsul ASE-ului din România, produsul Facultăţii de Drept din România, am fost şi la Harvard. De aceea, vă îndemn să îmbrăţişaţi faptul că sunt şcoli bune în România, că sunt dascăli buni în România. Diplomele voastre sunt valoroase”, a fost mesajul transmis de Mircea Geoană, luni, tinerilor care studiază la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

Inutilul ministru al celui mai inutil minister, Ministerul Familiei s-a dus la UNATC, să facă scenarii. Viața Nataliței este un film de crapă de râs educația.

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a participat, luni la deschiderea anului universitar, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti (UNATC). Ea i-a încurajat pe tinerii de acolo să fie partenerii noştri în derularea proiectelor viitoare de tabere pentru studenţi, cu activităţi care să fie în interesul lor, şi să aleagă programe de Internship la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Nule-a spus ce le spunea românilor într-un articol / interviu, apărut în ziarul Adevărul, realizat de către Mihai Voinea și Cristian Delcea, publicat pe 4 aprilie 2013, intitulat ”Învăţăturile deputatei Natalia Intotero pentru românii săraci: „Să stea în ţară! Să-şi ia trei meserii şi să muncească!” Și este păcat.

„Vedem foarte multe cazuri de români care îşi sfârşesc destinul, viaţa, prin străinătate, care acolo au muncit la negru şi care nu au bani să poată familia să-i aducă în ţară”, zice doamna deputat Intotero, cu mult aplomb.

„Poate ne daţi dumneavoastră idei“, zic cu promptitudine ziariștii, adăugând: „Tot repetaţi că nu aţi vrut niciodată să părăsiţi ţara. Dumneavoastră aveţi o situaţie materială mai fericită, dar mulţi părăsesc România de nevoie.”

La care doamna deputat răspunde – cum altfel decât – pe negândite: „Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie?

Întrebare: „Puteţi să-i spuneţi asta unui om care nu are unde să se angajeze şi care pleacă peste hotare ca să-şi întreţină familia?”
– Intotero: „Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material.”

Întrebare: „Cum să-ţi iei două-trei joburi, când faci 12 ore muncă fizică? Să munceşti 24 din 24 de ore?
Intotero: „Daţi-mi exemplu de un român plecat în străinătate care munceşte acolo, câştigă un salariu, îşi plăteşte cheltuielile şi după aceea cu cât mai rămâne.”

Întrebare: „Avem prieteni din copilărie care munceau de dimineaţa până seara pe câteva sute de lei. Au fost nevoiţi să plece, şi-au lăsat copiii acasă, n-au făcut-o de plăcere.”
Intotero: „Salar? Cât au salaru’? Haideţi să vedem cât au salaru’. Nu vreau să intru în polemică, vă spun cu tot respectul, putem număra pe degete cazurile fericite. Dumneavoastră de ce nu aţi plecat în străinătate? Pentru că aţi avut ambiţie şi voinţă. Dacă oamenii ar fi mai conştiincioşi, dacă ar avea ambiţie şi voinţă…”

Întrebare: „Dumneavoastră numai prin ambiţie şi voinţă aţi reuşit?”
Intotero: „Eu când m-am angajat învăţătoare aveam un salariu foarte mic. Dar n-am plecat din ţară, chiar dacă aveam posibilitatea să plec pentru un loc de muncă mai bine plătit. Nu am vrut şi nu vreau să-mi părăsesc ţara şi vreau să conving cât mai mulţi tineri să nu-şi părăsească ţara. Chiar dacă există momente dificile, dacă rămânem în ţară şi muncim cu toţii, sunt convinsă că ţara şi viitorul nostru, al tinerilor, se vor schimba. Dar dacă toţi părăsim aceasă ţară şi aşteptăm doar ajutoare din partea statului, cum să se dezvolte România?”

Întrebare: „E puţin ciudat ca un politician să-i acuze pe cei care au plecat din ţară, mai ales pe cei care au făcut-o în disperare de cauză.”

Intotero: „Nu-i acuz, dar nu este o soluţie.”

Întrebare: „Pentru cine nu este o soluţie?”
Intotero:„ Ascultaţi-mă! Am întâlnit foarte mulţi oameni care au plecat în străinătate fără să conştientizeze pericolele la care se expun, au plecat fără să ia un număr de telefon de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, au ajuns acolo, foarte mulţi au fost persecutaţi. Vedem foarte multe cazuri de români care îşi sfârşesc destinul, viaţa, prin străinătate, care acolo au muncit la negru şi care nu au bani să poată familia să-i aducă în ţară.

Întrebare: „Şi a cui este vina, e numai vina lor?”
Intotero: „Nu spun că e numai vina lor, spun că nu este o soluţie.”

Întrebare: „Nu este o soluţie pentru cine?”

Intotero: „Pentru ei, personal.”

Întrebare. „Dar care ar fi soluţia?”
Intotero: „Să rămână aici şi să muncească.”

Întrebare: „Ce să muncească? Avem locuri de muncă pentru toţi?”
Intotero: „Există locuri de muncă.”

Întrebare: „Sunteţi din Hunedoara. În Valea Jiului se închid mine. Ce să facă minerii?”
Intotero: „Reconversie profesională.”

Întrebare: „Noi am fost în Valea Jiului şi acolo toţi oamenii se vaită că nu sunt locuri de muncă, spun că nu au ce să muncească.”

Intotero: „Nu e chiar aşa. Există foarte multe firme cu capital privat, dar sunt şi foarte multe persoane care nu doresc să muncească.” … „Nu este o soluţie să pleci din ţară, iar eu îi încurajez pe tineri să rămână în ţară.

Întrebare: „Din câte ştim, sănătatea şi şcoala sunt gratuite pentru copii.”
Intotero: „De ce atâţia părinţi fac apel la mass-media şi la diferite ONG-uri? Deci, eu vreau o investiţie serioasă în sănătate, în primul rând gândindu-mă la copii, copiii sunt generaţia viitoare, dar nu vreau să neglijez nici generaţia părinţilor şi a bunicilor noştri.”

Întrebare: „Ăsta, cu sănătatea, e un proiect grandios, dar…”

Intotero: „Da, este un proiect grandios care poate să angajeze statul la cheltuieli fantastice.”

Întrebare: „Şi ce o să prevadă mai exact acest proiect?”
Intotero: (Enervată) „O să vedeţi la momentul respectiv. Ce pot să vă spun eu acum?”

Întrebare: „Ar însemna ca statul român să doteze spitalele cu aparatură de nivel occidental, ca să nu mai mergem în alte ţări pentru anumite operaţii. Cu toţii ne dorim asta, dar are statul bani pentru aşa ceva?”

Intotero: „Poate ne daţi dumneavoastră ideile.”

Ziariștii: „Noi nu suntem parlamentari.”
Intotero: „Nu trebuie să fiţi parlamentari. Deja mi se pare că sunteţi tendenţioşi.”

Ziariștii: „De ce?”
Intotero: „Aşa.”

Șamd, citiți interviul căvorba aia, din beția de putere te mai trezești, din prostie, nu.

E bine să rețineți cum un absolvent de liceu pedagogic în Brad (județulHunedoara), face un “master” la Ovidiu Sincai în 2005, înainte să termine o facultate de filologie, nu se știe unde, în 2006, în paralel cu relații internaționale la Spiru Haret, terminată în 2007, posibil cu o licență. La care se adaugă și Colegiul Național de Aparare, desigur. Numai cu o astfel de solidă educație, un membru al PSD care a fost 14 ani profesor de școală generală la Brad, să ajungă secretar de stat, apoi, cu un scurt stagiu de pregătire pentru postul de deputat, ca profesor de liceu, tot în Brad, să devină (mandat, după mandat, din 2012 încoace), ministru al Familiei.

Felicitări!

Ministrul Piredoiu a dus pachețel cu mesaj pentru studenții Academiei MAI. Normal, fiind ministrul de Interne, nu se făcea sănu transmită un mesaj la școala viitorilor dealeri de droguri și abuzatori ai uniformei în care îi îmbracă statul (nici nu mă mai obosesc să dau exemple). Cică întreg sistemul MAI ”trebuie trecut prin filtrul unei analize şi modernizări” pentru a fi readaptat provocărilor unei societăţi care s-a schimbat mult în ultimii ani, iar aceste schimbări vor continua accelerat.

”Este crucial să şlefuim mentalităţile în sistemul de ordine publică al MAI şi să reclădim virtuţile unor profesii nobile din spectrul tuturor armelor MAI, în special în structurile de poliţie şi poliţie de frontieră. Acest lucru se va face cu perseverenţă şi intransigenţă, cu disciplină şi rigoare”, a arătat el.

Ați înțeles ceva din șlefuirea mentalității care se face cu disciplină și cu rigoare, perseverență și intransigență?

Să vă împrospătez memoria:

Aproape toți polițiștii rutieri care au trecut pe la biroul sau serviciul rutier din Iași, Suceava, Maramureș, Brașov (și încă câteva județe care au intrat în colimator numaică se sărise calul în ultimii 10 ani), au fost fie cercetați, fie trimiși în judecată pentru fapte corupție. Un studiu realizat de DNA, DGA, Parchetul General și MAI arată că, în România, mai bine de jumătate din faptele de corupție din Poliție sunt comise de rutieri.