Din oras

Sorin Rus, fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Cluj, îi trimite pe "bonţidenii" locali la păzit parcometre: "E inacceptabil să apelezi la un polițist local și el să spună că nu știe, să cheme pe alții"

Fostul sef al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Rus (foto), critică faptul că Poliţia Locală, aflata în subordinea Primăriei, dispune de îmbrăcăminte similară cu poliţiştii de la Ministerul Afacerilor Interne, dar pun amenzi pe parbriz.

Rus este de părere că pe polițiștii locali ar trebui să scrie „Parking”, nu „Poliție”.

„Trebuie să fie mai multă poliție națională în stradă. Nu poliție locală. Este jenant să vezi un polițist local că pune citații îmbrăcat (ca un polițist), cu pistol, baston și căciulă, celor care au parcat neregulamentar. În Italia sunt cei care răspund de parcometre, care fac asta. Nu poți să scrii Poliție pe așa ceva!

Am avut o discuție cu unul și i-am spus de o speță și a zis că trebuie să cheme pe altcineva. Și au chemat pe altcineva de la Poliția Rutieră.

În anii 2004 eram pentru Poliție locală normală. Așa cum e în Italia, Germania etc. Să fie Poliție locală, polițiști, ca și cei de la MAI. Eu cred că acum se cheltuie resurse inutile. Dacă asta e politica administrației locale, așa să fie, dar e inacceptabil să apelezi la un polițist local și el să spună că nu știe, să cheme pe alții… Păi să nu scrie Poliție pe ei? Dacă e așa, să scrie Parking”, a spus Sorin Rus, la Napoca Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *